Една от най-обичаните и уважавани алтернативни метъл групи в света - Stone Sour, се завръщат в България с пълнокръвно шоу и чисто нов албум. Концертът им e в парка на Летище София, до Терминал 2

Come What(ever) May, вторият студиен албум на Stone Sour от 2006 г., миналата година постигна платинен статут с 1 млн. продадени екземпляра. Сега обаче групата насочва вниманието ни към своята шеста студийна продукция - новоизлезлия Hydrograd, който представя на концерти в САЩ, но и с голямо европейско турне, което минава през София на 27 юни.

Кори Тейлър се разписа с концерт у нас със Stone Sour преди осем години на Националния стадион "Васил Левски" заедно с групи като Rammstein, Manowar, Alice in Chains във втория ден на фестивала Sonisphere 2010, чието издание беше сцена и на т.нар. "Голяма четворка": Metallica, Megadeth, Slayer и Anthrax.

Именно тогава българската публика разбра с пълна сила защо Stone Sour са известни с наистина интензивните си изпълнения на живо. От днес вече може да стартира и обратното броене до втория концерт на групата пред същата тази екзалтирана публика.

Stone Sour идват в състав: Кори Тейлър (вокали), Джош Ранд (китари), Рой Майорга (ударни), Джони Чоу (баскитара) и Крисчън Мартучи (китара) и представят дълга концертна програма. Очаквано репертоарът им включва парчета като Bother, 30/30-150, Tired и Through Glass.

Концертната зона ще бъде оформена изцяло около съществуващия амфитеатър в парка на Терминал 2 на Летище София, със сцена, разположена до живописното езеро с естествен декор от излитащи и кацащи самолети, обясняват организаторите.

Входът за концерта ще бъде изграден в непосредствена близост до изхода/входа на метростанцията, спирката на автобуси 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2, а вратите за всички фенове отварят точно в 19 ч. на 27 юни.

Билети "Ранно пиле" на цена 45 лв. може да намерите само в магазин ЯКО (гр. София, ул. "Граф Игнатиев" 43). Стандартни билети от 50/55 лв. се продават в цяла България от мрежата на Ticketportal.bg и на касите на билетопродавача в НДК, ОМВ, "На тъмно", книжарници Booktrading и онлайн на http://bit.ly/StoneSourSofia.

В продажба са и и различни ВИП пакети за фестивала, като най-атрактивният дава право на само шестима фенове да са на сцената по време на първите три песни на групата.

Следете и "Фейсбук" страницата на събитието.

Източник: EventEase