За "Мистерията Еньовден" в залата готвят сцена, издигната на четири нива, и уникален до момента съраунд звук

Освен танцьорите от трупата на Нешка Робева, музиканти и солисти, в спектакъла "Мистерията Еньовден" се включват и най-добрите български състезатели по скокове на батут. 

Сцената, подготвяна за шоуто на 19 декември, е с обща площ над 450 кв. м, издигната на четири нива, и с вградени батути, изработени специално за участниците. Висящите от покрива екрани също са с квадратура над 350 метра.

"Мистерията Еньовден" е изцяло нов проект на Нешка Робева, който съчетава български фолклор, хардрок музика и улично изкуство.

Валя Балканска, чието изпълнение на народната песен "Излел е Дельо хайдутин" лети в Космоса със сондата "Вояджър", е основен консултант на музиката, която се създава специално за шоуто. 

Под нейно ръководство по "Мистерията Еньовден" работят над 30 от най-изтъкнатите български музиканти. Освен основните вокалисти Деси Добрева, Звезди от "Ахат" и народната певица Валерия Момчилова, на 19 декември ще се чуят и автентични гласове, събрани от цяла България.

Благодарение на музикалната апаратура, която се монтира за първи път в столичната зала, зрителите ще чуват звуковите ефекти от всички страни на залата, а не само от към сцената и пред нея. 

Цената на билетите за спектакъла варира от 20 до 50 лева. Търсете ги в мрежите на "ТикетПро" и "Ивентим", както и на място в "Арена Армеец".

Всичко за "Мистерията Еньовден" можете да следите и от официалната "Фейсбук" страница - https://www.facebook.com/MisteriataEniovden.

Междувременно в продължение на 10 дни, до 17 ноември "Арена Армеец" е домакин на световното първенство по скокове на батут.

В шампионата, организиран от родната федерация, участват около 2000 спортисти от над 50 държави. От 7 до 10 ноември са квалификациите и финалите при мъжете и жените, а от 14 до 17 ноември - при юношите и девойките.

Страната ни има 23-ма представители в олимпийската дисциплина батут (индивидуално), шестима в скоковете на акробатична пътека и един - в двойния минибатут.

През лятото българските състезатели завоюваха шест златни медала от Световната купа в испанския град Валядолид. Шампионите са: Алиосман Салиев (мъже, двоен минибатут), Пламен Караиванов (мъже, акробатична пътека), Йонко Дончев (младежи, акробатична пътека), Анита Макулова (девойки, батут, индивидуално), която печели втора титла в тандем с Деляна Маркова (девойки, батут, синхрон), Михаел Митев и Христо Христов (юноши, батут синхрон).