Лидерът на "Атака" щял да информира за случилото се и всички европосланици заради тормоза срещу него и семейството му

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се е оплакал пред руския посланик Юрий Исаков от "репресия срещу него и неговото семейство", съобщава "24 часа".

Вчера той, заедно със своя адвокат и депутат от "Атака", както и друг народен представител на партията - проф. Станислав Станилов, са посетили посолството на Русия, за да изразят съболезнования за 224-мата загинали при самолетната катастрофа в Египет.

"От името на парламентарната група написах съболезнование до всички близки и подчертах, че за нас всеки живот на руснак е скъп. Молим се за душите им и по този начин сме съпричастни към скръбта на Русия”, заяви Сидеров.

По време на посещението си в руското посолство той се срещна и с посланика на Руската федерация у нас Юрий Исаков, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Запознах Исаков с репресията, която се извършва срещу мен и семейството ми. Изразих това и в писмен вид. Описах нарушаването на закона и двойния стандарт, който се прилага срещу мен и близките ми", каза Сидеров след срещата с руския посланик.

Виж още: Волен Сидеров е журналист - не забравяйте това!

Той съобщи, че има намерение да информира за случилото се и всички европосланици заради "огромната медийна дезинформация, която представя т.нар. скандали по превратен начин". 

По негови думи истината се изкривявала и в медиите, и по юридически начин.

Лидерът на "Атака" беше категоричен, че в Руската федерация трябва да бъдат наясно какво се случва с личностите и партиите, които застават на тяхна страна и се обявяват против санкциите и признават Крим за руски. 

Виж още: Неизвестният извършител на републиката

Исаков е гарантирал на Сидеров, че ще даде гласност в Русия на репресията срещу партийния лидер и "Атака".