Класацията на най-продаваните модели автомобили в света за първите 8 месеца на годината

Най-продаваният автомобил на световния пазар е моделът Corolla на японската компания Тoyota. За първите осем месеца на тази година в световен мащаб са продадени 869,5 хил. машини, съобщава autonews.ru.

Спрямо същия период през 2014 г. това е повишение на продажбите от 6,3%.

На второ място в класацията е Volkswagen Golf. От този модел на германския концерн са били продадени 692,5 хил. автомобила в световен мащаб. Ръстът при продажбите на Volkswagen Golf спрямо същия период от миналата година е 15,6%.

Челната тройка на най-предпочитаните модели се затваря Ford F-Series. За 8-те месеца на т.г от него са купени 588,8 хиляди екземпляра.

Четвърто място отново е за Ford с модела им Focus, който е реализирал 561,7 хил. продадени автомобила. Петата позиция е за Toyota Camry (533,4 хил. бр.).

Виж още: Кой продава най-много автомобили

В топ 20

По нататък следват Hyundai Elantra (496,4 хил.), Volkswagen Polo (470,5 хил.), Honda CR-V (444,7 хил.), Chevrolet Silverado (431,8 хил.), Toyota RAV4 (425,2 хил.).

В Топ-20 на този рейтинг на най-предпочитаните коли в света влизат пет модел на Volkswagen (Golf, Polo, Passat, Jetta, Tiguan), четири автомобила на Toyota (Corolla, Camry, RAV4, Hilux). 

В класацията с повече от един модел присъстват и Honda - с 3 (CR-V, Civic, Accord), Ford - също 3 (F-Serios, Focus, Fiesta), и Chevrolet с два (Silverado, Cruze).

Източник: autonews.ru