Не е добра идея да напуснеш работа, ако все още нямаш по-добро предложение, смятат експерти, но ето няколко "червени лампички", които са сигурни сигнали, че времето е дошло.

Мразиш работата си

Понякога използваме дадено работно място за трамплин към работата на мечтите ни, но ако всичко в работата ти те дразни, няма да бъдеш достатъчно мотивиран, за да продължиш да се развиваш. Ако постът на шефа ти те привлича, значи си на прав път. Ако ли не, време е да се огледаш за нещо ново. 

Стресът те разболява

Ако стресът в службата се отразява зле на физическото или душевното ти здраве, на отношенията ти с приятели или семейство, работата не си заслужава. Ако всяка неделя се събуждаш депресиран, защото предстои работна седмица, времето за изпразване на бюрото е дошло. 

Не се вписваш 

Може да имаш най-добрите умения в света, но ако не успееш да се сработиш с екипа си, от тях няма полза. Намирането на общ език с колегите обикновено отнема от месец до три. Ако си там от шест месеца и все още се чувстваш като аутсайдер, положението ти няма да стане по-розово. 

Имаш шеф от Ада

Повечето служители напускат шефа си, не работата си. 

Прекалено квалифициран си

Когато работата ти стане толкова рутинна, че можеш да я вършиш и насън, време е за нови възможности. Преди да си подготвиш молбата за напускане обаче, провери дали няма отворена позиция във фирмата ти, която можеш да заемеш. 

От теб се иска да направиш нещо неетично или незаконно

Дори и да не те хванат в нищо нередно, това ще остави отпечатък върху психиката ти. Често се случва служители да се заравят от етиката (или респективно липсата на етика) на компанията си. След време това може да ги постави в доста неудобни ситуации на нови работни места, които имат различна политика. 

Компанията ти е финансово нестабилна 

Трябва ли да обясняваме защо?!