Странното в преговорите беше, че последното, за което говорихме, бяха парите, разказаха продуцентите на екстремното риалити Иван и Андрей. Според тях бившият футболист и настоящ актьор "се кефел" на това, което го очаква

"Харесва адреналин, харесва екшън, харесва срещите с интересни непознати лица, защото те му помагат да изгражда реалистични филмови персонажи, харесва и България, така че можем да кажем, че визитата на г-н Джоунс е наполовина неофициална. Той идва в България много повече като фен на формата, отколкото като звезда, чийто трансфер е уговорен от мениджърите", обясниха Иван и Андрей.

Миналогодишната гост-звезда в "Къртицата" беше Денис Родман, докато по линия на "ВИП брадър" в родно тв риалити са гостували още Памела Андерсън и Парис Хилтън.

Виж още: Приключенията на Вини Джоунс в Русия

Сред от 19-те участници отново има и няколко знаменитости: актьорът и тв водещ Александър Сано (Косъма от "Под прикритие"), Ивайла Бакалова, която вече е участвала във "ВИП брадър", Бориса Тютюнджиева, някогашният футболист Илиян Киряков, спечелил бронзов медал от мондиала САЩ 1994, волейболистът Евгени Иванов-Пушката.

Шоуто започва по Тв7 на 24 февруари и продължава 12 седмици. Вини Джоунс влиза в четвъртък, 27-и, от 19,30 ч., половин час преди старта на мача реванш от "Лига Европа" между "Лудогорец" (Разград) и италианския "Лацио" на Националния стадион "Васил Левски".

Базата е най-голямата, правена до момента в български тв ефир, уверяват от шоуто. Т.нар. "супергерои" влизат в готически замък на два етажа, изпълнени със загадки в стил "Индиана Джоунс", с тайни помещения за мисии, които варират от праисторически пещери до стаи във футуристичен стил.

За да заслужат храната си, участниците трябва да я ловуват в буквалния смисъл на думата, като използват различни оръжия - от древни лъкове до съвременна бойна техника. В Базата им е осигурен и тренировъчен център, където да упражняват бойни изкуства, стрелба с различни оръжия и обща физическа подготовка.

Александър Сано и Ивайла Бакалова се упражняват в стрелба

В понеделник, вторник и сряда ще вървят епизодите за всекидневието в Базата - мисиите по набавяне на храна, подготовката им за големите изпитания, съмненията и разкритията кой е Къртицата, любовите, тъгите, радостите и страховете.

В четвъртък е първото пряко излъчване, с което започва "истинският екшън". На Къртицата се дават три възможности да попречи на групата: по време на Предверието (мисия, в която участниците се изправят срещу най-големите си страхове), в Битката или по време на мисията извън базата, поставяща участниците пред разнообразни изпитания. 

В предаването на живо всеки четвъртък четвъртък зрителите номинират своя фаворит за Къртицата, а петък е "денят на Страшния съд", със седмичната екшън кулминация - Голямата битка на живо от арената. Тогава своята номинация за Къртица излъчват и участниците. След Теста, който противопоставя двамата заподозрени за Къртица, далият по-малко верни отговори напуска шоуто. 

Миналия сезон Къртицата бе актьорът от "Под прикритие" Кирил Ефремов, а победител стана Любомир Жечев, който сега води съботните издания на токшоуто "Сблъсък".

Фотогалерия: Кой кой е в първия сезон на "Къртицата"