Workinteligently.ly прави списък със седемте мобилни приложения, без които хората в костюми не могат.

Хубавото е, че всичките могат да се свалят безплатно с изключение на една категория, но пък си струва да се разделите с няколко евро, ако все пак върши работа.

1. Tripit

Tripit е идеално приложение, което обединява информацията за вашето пътуване. Апликацията позволява свързване с вашата поща, откъдето сканира за съществуващи билети и маршрути. На едно място имате цялата необходима информация за пътуването си - номер на полет, номер за потвърждение, адресът на хотела, къде трябва да отседнете, дистанцията до конферентния център и т.н. (Iphone/Ipad, Android)

2. QuickOffice 

Има доста приложения с функционалност да отварят документи на Microsoft Office. За съжаление, повечето от тях предлагат само функция за четене. Ако имат опция "редактиране", то го обвързват с тяхна облачна функция, за която трябва да се абонирате. Всичко това обаче е различно при QuickOffice, защото приложението предлага опции за бърз "преглед", "редакция" и "запазване". Това е много добро решение за бърз достъп до документи на мобилното устройство, докато сте в движение. (Android, Mac.Os)

3. Pocket (или Instapaper)

Двете апликации са със сходни функции и е въпрос на вкус коя ще изберете, но накратко това, което Pocket и Instapaper правят е да извличат текст и визия от съдържание, което сте харесали в интернет, като ги запаметява и вие може да се връщате към тях. По време на път винаги може да прочетете това, което сте свалили без да се налага да имате интернет връзка.  
(MacOs, Android)

4. Agenda (или Fantastical)

Странно е, че  календарите на iOs и Android са доста тромави и безполезни. Дизайнът им е наистина красив, но функционалността, която очакваме от тях, е на доста по-ниско ниво. Например трудно е да се види наведнъж дневния ви ред, а ако искате да въведете ден и час за едно събитие е почти толкова сложно, колкото изстрелването на ракета в космоса. Тук на помощ идва Agenda Calendar 4, който предоставя хубав интерфейс и интуитивен начин за въвеждане на вашите задачи и събития с повече възможности откъм информация за въведените събития. Също така, ако ползвате често "reminders" с айфона си, може да пробвате Fantastical 2, който директно свързва в системата си "reminders" и "alerts" от вашия айфон.
(Agenda: MacOs, Android/ Fantastical: MacOs)

5. Chrome

И Android, и iOs разполагат със своите браузъри и каква трябва да е причината да искаме да инсталираме на устройството си още един такъв, при положение, че върши същата работа? Но отговорът тук е доста задоволяващ. Ако разполагате с Google Chrome на вашия настолен компютър и сте влезли в профила си, то когато ползвате Chrome и на телефона си той ще е запаметил страниците и отворените прозорци в компютъра ви в момента. Наистина много полезно. (MacOs, Android)

6. CloudCube (само за Android)

Предполагаме, че вече разполагате с необходимия набор от т. нар. "облаци" или онлайн пространство за съхранение на своите файлове. Те обаче са толкова много, че може би се случва да забравите къде сте запазил определени файлове или на кой "облак" му е останало достатъчно място, за да качи нова информация. Агентът тук е CloudCube, който работи и се синхронизира с почти всички по-известни облачни услуги, като Dropbox, Google Drive, SkyDrive, Box, SugarSync. 

7. IFTTT (If This Than That) - (само за MacOs)

Крайно интересно приложение. Обобщаващото за него е идеята, че може да зададете предварително някакво правило за различни функции, за които реално не мислите, а приемате вече като даденост. 

Например, ако искате вашите стопкадри да се запазват на определено място в айфона ви, за запаметения "reminder" автоматично да бъде уведомяван и друг човек, или пък да видите всички снимки, на които ви тагват във "Фейсбук" на едно място, то всичко това го прави IFTTT.

Мотото на това приложение говори само за себе си: "Put the internet to work for you" (Накарай интернет да работи за теб). Реалното предизвикателството тук е, че вие сами трябва да измислите рецептите или комбинациите от платформа и съответните действия, но пък това ви дава и свобода. Може да разгледате секция Browse Recipes и ще научите много неща и опции, за които никога не ви е идвало на ум, че могат да съществуват.

Източник: manifactura-creative.blogspot.se