Специален гел в кондома ни защитава до 99,9% от случаите

Австралийска компания създаде презерватив, който убива вируса на СПИН и някои други тежки венерически заболявания. Кондомът ще бъде пуснат на пазара до месеци, пише "Дейли мейл".

Според създателите на "VivaGel", контрацептивът ефективно премахва риска от ХИВ, херпес и човешки папилома вирус при цели 99.9% от случаите. Основното при него е, че съдържа съставка, която се справя с полово предаваните болести.

Презервативът вече има сертификат и първите бройки ще бъдат доставени в магазините съвсем скоро, заявяват от компанията производител, като до месеци се очаква на пазара да излезе и първият презерватив, който убива вируса ХИВ, пишат британските медии.

Виж още: Секс за една нощ?!

Учените, създали кондома, се надяват гелът, съдържащ се в него да помогне за намаляване на предаването на ХИВ по полов път, както и други полови болести, като същевременно намалява риска от бременност.

Презервативът ще се произвежда в партньорство с друга австралийска фирма, която отговаря за 70% от производството на контрацептиви в Австралия.

Виж още: Животът не е "Фейсбук", не приемай покани от непознат