"Бизнес инсайдър" извежда четири класически грешки, които почти всеки млад предприемач прави при започване на бизнес

Научете за тях, за да спестите пари, време, нерви:

Грешка 1: Страхувате се, че ще откраднете нечий бизнес

Твърде много начинаещи предприемачи живеят в страх да не бъдат обвинени в плагиатство и да загубят шанса си да продължат да се развиват. Никога не се страхувайте да тествате своя продукт.

Виж още: 10-те най-чести грешки на малкия бизнес (I част)

Създаването на компания е трудна работа - за да избегнете страха от копиране, проучете внимателно възможностите да получите патент.

Грешка 2: Отделяте твърде много време за разработването на продукт и твърде малко да го продавате

Повечето млади предприемачи прекарват повече време в "лабораторията", отколкото на работната площадка. Характерно е за младите хора да прекарват по-голямата част от времето си в класната стая. Те са склонни да отдават повече значение на теорията, отколкото на практиката. 

Ако отделяте твърде много време, опитвайки се да усъвършенствате продукта, преди да получите обратна връзка от клиентите, след това ще ви бъде много по-трудно.

Виж още: Какво убива кариерата ви

Грешка 3: Мислите си, че вашият клиент е като вас

Вие не сте като своите клиенти. Начинът, по който можете да използвате нещо, не е задължително начинът, по който вашите клиенти ще го използват. Ако хората не са склонни да подкрепят вашия продукт с портфейлите си, ще трябва да намерите друг модел. 

Преди да пуснете нещо на пазара, съберете възможно повече мнения, за да сте сигурни, че не сте създали продукт, който да отговаря на единствено на вашите нужди.

Грешка 4: Опитвате се да реализирате повече идеи, отколкото да печелите от продажби

Хубаво е да сте креативни и да искате да осъществите всичките си идеи сега, но е добре да са съсредоточите и върху продажбите. Те са тези, които ще ви позволят да създадете бъдещите си продукти с приходите, които ще ви донесат.

Виж още: Как продава гениалният търговец