Министерството на туризма пуска обществена поръчка, която трябва да привлече чуждестранни журналисти, които да рекламират страната ни като туристическа дестинация

Ако сте чуждестранен турист и ви се разхожда из България, то Министерството на туризма има доста добра оферта за вас. 

Министерство на туризма дава 1,8 млн. лв. за организиране на обиколки за чужди туристи из България, които да рекламират страната ни като туристическа дестинация. Министерството е открило процедура за възлагане на обществена поръчка за избиране на фирмите-изпълнители. 

В поръчката има заложени 13 обособени позиции, като за всяка от тях ще могат да кандидатстват различни изпълнители. Те ще имат ангажимент да осигурят представители на медиите от авторитетни издания от посочените в обхвата на поръчката държави.

Виж още: България се рекламира с холивудски звезди (видео)

Очаква се повече от 420 чуждестранни журналисти да посетят България в рамките на журналистическите турове. Предвижда се в България да дойдат представители на печатни и електронни медии и блогъри със специализирани туристически рубрики или предавания.

Туровете са общо 60 и ще включат представители на водещи медии от над 50 важни за страната ни пазари. Сред тях са Великобритания, Ирландия, Франция, Скандинавските държави, Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Германия, Австрия, Чехия, Полша, Словакия, Словения, Унгария, Италия, Испания, Португалия, Румъния, Турция, Гърция , Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Сърбия, Китай, Япония, Индия, Израел, и др. 

Виж още: Боровец, Созопол и Велинград са топ дестинациите в България

Данните на официалната статистика показват, че за миналата година от тези страни в България са били над 6,5 милиона туристи.

Основната цел на туровете е да се рекламира страната чрез чуждите медии. Журналистите ще обиколят зимните и летните курорти и малките селца с културен и селски туризъм, културните паметници, ще видят занаяти и обичаи. Туровете на чуждите журналисти са част от Годишната стратегия за реклама на страната ни.

Източник: OFFnews