Ново приложение осигурява предварително нает и обучен професионален екип от детегледачи според изискванията на всеки родител

Модерните родители живеят забързано, активни са, захващат по няколко дейности едновременно. Разбира се, това изисква много отдаденост в работата, което понякога отнема от времето, предвидено за семейството. В тези моменти, за да могат да се справят с изникналата ситуация и в желанието си да осигурят необходимото внимание на децата си, някои от тях обръщат към близки и роднини за помощ. Но понякога и те не успяват да откликнат. 

За да избегнат подобни ситуации, родителите предпочитат да наемат доверен детегледач за детето си чрез добре познатите агенции. За съжаление обаче в много случаи, услугата, която посредниците предлагат е недостатъчно добре оптимизирана - бърза, лесна, качествена и професионална. 

Често дори предложеният детегледач не е с достатъчно опит или квалификация. Агенциите са само посредници и не поемат отговорност за качеството на работа и отношенията между родителите и детегледача във времето. Всички тези обстоятелства стимулират развитието на сивия сектор в областта и превръщат дейността на педагозите и детегледачите в нископлатена професия.

Решението на такъв съвкупен социален проблем за качеството на детските грижи, особено при деца със специални нужди и реализацията на млади педагози трябва да бъде устойчиво. На въпроса какъв иновативен модел за подобна услуга е добре да се приложи ни отговарят създателите на SitterZone.

SitterZone е иновативна платформа за осигуряване на предварително нает и обучен професионален екип от детегледачи според изискванията на всеки родител. Подобна услуга работи по противоположния на агенциите метод, което я прави по-трудна за реализация, но пък наистина алтернативна и надеждна.

Разликата е в това, че детегледачите са служители в SitterZone. Екипът, заедно с тях, изгражда услугата по грижата за детето, разполагайки със знанията на служителите, тъй като всички те са с многогодишен опит и знания в начална, социална педагогика и медицински услуги.

Ключово при платформата е налагането на стандарт за качество, който се следи с помощта на постоянна обратната връзка от родителите, децата и детегледачите, за да бъдат удовлетворени и двете страни. Бързият достъп до детегледач се осигурява чрез алгоритъм на сайта, който на момента съчетава изисквания на родителите с профилите на детегледачите.

Това е основата, с която SitterZone се отдалечава от познатите агенции, които имат нужда да предлагат по-бърза, сигурна и качествена услуга.

Платформата предлага различни абонаментни пакети, които семействата могат да изберат според нуждите си и да разпределят по най-удобния за тях и тяхното дете начин.

Надеждата е този смел бизнес модел за осигуряване на професионален висококачествен набор от детегледачи с различен опит, знания, интереси и подходи да спечели съвсем скоро доверието на родителите и да промени отношението към професията Детегледач.