Лидерът на "Атака" се закани, че скоро ще приключи "диктатурата на Борисов и на Цацаров"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатът от партията Десислав Чуколов ще бъдат задържани до 72 часа, като ще бъдат пратени в различни килии. Това съобщи телевизия "Алфа", която предава на живо от столичното следствие.

Информацията бе получена чрез СМС от Деница Гаджева - половинката на Волен Сидеров и майка на детето му.

По-рано днес Волен Сидеров и съпартиецът му Десилсав Чуколов пристигнаха в Столичното следствие, където трябва да им бъдат повдигнати обвинения за  обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост.

Сидеров бе посрещнат от група симпатизанти, дошли пред сградата, като скандират "Волен е герой, Чуколов и той". На мястото е издигната специално трибуна, от която Сидеров се обръна към симпатизантите си.

"Диктатурата на Борисов и на Цацаров ще падне съвсем скоро. Тя ще падне и от този ден нататък, защото преля чашата и под натиска на външни фактори. Съвсем скоро ще имаме геополитически земетръс и те ще загубят властта. Тогава ще дойде денят на възмездието", заяви той.

От трибуната симпатизантите на партията заявиха, че имат вътрешна информация, че мярката, която е определена от прокуратурата на двамата депутати е задържане под стража. Последваха възгласи и освирквания.

Виж още: Прокуратурата иска постоянен арест за Сидеров и Чуколов

Хората се заканват, че ако Волен Сидерови Десислав Чуколов бъдат пипнати с пръст, те лично ще нахлуят вътре.

Сидеров влезе в Следствието придружен от жена си Деница Гаджева, Десислав Чуколов и адвокатите Константин Симеонов и Явор Нотев. 

По-рано днес Цацаров потвърди, че прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража" - и ще протестира, ако съдът наложи по-лека.

Междувременно Цветан Цветанов коментира пред Би Ти ВИ, че ако сега отново е бил вътрешен министър, то Сидеров и Чуколов са щели да бъдат арестувани още при първото им нахлуване в НАТФИЗ.

Обвинения

Сидеров и Чуколов бяха призовани в Столичното следствие Обвиненията са заради нахлуването в НАТФИЗ в нощта на първия тур на местните избори. За това престъпление законът предвижда до пет години затвор.

На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия. Лидерът на "Атака" извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимала. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от 6 години лишаване от свобода. Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Сидеров в изборната нощ.

Източник: "Клуб Z", агенция "Фокус", "Дарик"