Традиционни български сармички с кисело зеле
Продукти:
джоджен
черен пипер
70 мл. олио
2 глави лук
1 морков
2 ч.ч. ориз
200 г кисела зелка, листа
сол
Виж още: Содена питка за Бъдни вечер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко олио.
Добавяме ориза и малко вода. Задушаваме ги за 5-10 минути в тигана.
Сваляме от котлона и добавяме подправките. Разбъркваме хубаво.
Във всяко зелево листо слагаме по 1 лъжица от сместа и загръщаме сърмичките.
Нареждаме ги в тенджера, в която сме разстлали предварително няколко зелеви листа.
Заливаме с 2 чаени чаши вода и затискаме с обърната чиния.
Оставяме ги да врат на умерен огън до готовност.
Сервираме топли.
Виж още: Три рецепти за греяно вино
Източник: Kulinaria.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook