Традиционни български сармички с кисело зеле

Продукти:

джоджен

черен пипер

70 мл. олио

2 глави лук

1 морков

2 ч.ч. ориз

200 г кисела зелка, листа

сол

Виж още: Содена питка за Бъдни вечер

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко олио. 

Добавяме ориза и малко вода. Задушаваме ги за 5-10 минути в тигана.

Сваляме от котлона и добавяме подправките. Разбъркваме хубаво.

Във всяко зелево листо слагаме по 1 лъжица от сместа и загръщаме сърмичките.

Нареждаме ги в тенджера, в която сме разстлали предварително няколко зелеви листа.

Заливаме с 2 чаени чаши вода и затискаме с обърната чиния.

Оставяме ги да врат на умерен огън до готовност.

Сервираме топли.

Виж още: Три рецепти за греяно вино

Източник: Kulinaria.bg