Храната съдържа едновременно полезни и вредни за организма вещества, затова е необходимо да се прави редовно почистване на червата със солена вода

Прочистване на червата е фективен начин за загуба на тегло, защото помага да се нормализира работата на храносмилателните органи и метаболитния процес, пише Bolime.net.

Борбата срещу наднорменото тегло може да бъде труднa. Разбира се, много e ефективна физическата активност и упражненията, но дори и те понякога не дават резултати, ако тялото е замърсено от различни токсини и хранителни отпадъци. 

Способността на тялото да изхвърля вредните и ненужни вещества и токсини е първата и важна стъпка по пътя към по-тънка фигура. Понякога това е достатъчно, за да изгубите няколко излишни килограми, придобити, например, по време на зимния период.

Виж още: Коя сол е полезна

Солта, като средство за здраве и красота, се използва от много време. Прочистването на червата със солена вода може да се извърши с обикновена или английска сол (магнезиев сулфат, магнезий).

Етапи на процедурата:

Разтворете две супени лъжици морска сол в един литър топла вода. Изпийте чаша от този разтвор по най-бързия начин. Най-добре е да се извърши процедурата сутринта и денят трябва да ви е свободен от излизания или ходене на работа.

Направете серия от упражнения: 8 спуска към левия и десния хълбок в стоящо положение; 8 завъртания на тялото в различни посоки от изправено положение, 8 коремни преси. Упражненията се извършват с цел бързо да се отървете от водата в целия храносмилателен тракт.

Изпийте още една чаша и отново направете упражненията. Трябва да повторите серията от упражнения 6 пъти, докато изпиете водата.

Отидете до тоалетната. Ако не настъпи освобождаване, повторете упражненията.

След провеждането на процедурата, най-добре е да се придържате към диета за няколко дни.