Култовият софийски бар доживя пет години. Този път екипът на "Петък" кани феновете си в по-широко пространство и подготвя празненство в club *MIXTAPE 5*

През 2013-а бар "Петък" навършва пет години. Всяка година точно на 5 септември този повод се отбелязва, къде масово, къде не, но историите, емоциите и преживяванията от заветния ден се прераждат на сутринта, поемат пътя си от уста на уста и ухо на ухо, докато накрая се превърнат в градски легенди.

5 септември 2008 е денят в който бара отваря врати за първи път. Никога до сега случаят не е отбелязван на друга дата. Какъв ден от седмицата е, остава без никакво значение. Традицията е вече силно вкоренена. 

Символичното число пет е много уважавано и съвсем логично, петият рожден ден на "любимия бар от седмицата", както феновете сами го нарекоха, е нещо много специално. Юбилейното парти ще даде и старт на сезонa на клуба, който е пълен с изненади и готини събития.

С всяка изминала година броят на хората, които искат да посетят рождения ден на "Петък" нараства лавинообразно. Историите свързани с това са безброй - блокирани булеварди, хора по бански, хора без бански, бира с лед, десетки забравени коли, изгубени гаджета, намерени такива, много хвърчаща торта и куп други пикантни подробности като сърдитата съседка, на която здравецът й се мести, защото вентилацията духа в него...

През 2012-а четвъртият рожден ден се празнува в "Петък Под небето". Откритото пространство в близост до НДК, което екипът разработва през същото лято, за да има и "летен" бар "Петък", събира много повече парти "орки" отколкото сравнително малкото приземие на бул. Васил Левски 67. Вечерта е внимателно планирана, с помощта и на хората от персонала, които винаги участват неразделно в обмена на експерименти и са ядрото на "ПАН" – Петъкската Академия на Неуките. 

Тогава - 05.09.2012 г. идват повече от 1000 души...

Петият рожден ден на бар "Петък" тази година ще бъде хостнат от club *MIXTAPE 5* - по-малкият, голям брат на бара и дело на същия екип. Датата е известна. Входът е 10 лева, но всеки ще може да ги изконсумира на бара след това.

И тази година екипът реши да се концентрира върху диджей-концепцията. На едно място ще се събере голяма част от диджеите, които не веднъж са заставали зад пулта в "Петък" през последните пет години. Този път купона ще се вихри и в двете зали на клуба, а за ескалиращото настроение ще се погрижат имена като:

SAVA
FUNKUSION, OTO и DOSSIU AMUDJEV (Groovy Sessions)
XONIC (Fruit Sessions)
SKILL
STOYO
EMIL PRIZE (Camp Sessions) 
GRIGOVOR (Logo 5)
STARTRAs
ALGORIDDIM
FUNKTOOL
MADBEAR
DOLITTLE
HARRYUP (Breakalicious)

За пет години работа екипът благодари на всички, допринесли за съществуването на "Петък" и силно се надява да види всички от вас в заветната вечер.