С назначаването на Даниела Иванова като мениджър бизнес развитие за Централна и Източна Европа международното чат приложение разраства своя екип в региона

Viber оповести разрастването на своя екип с назначаването на българката Даниела Иванова като мениджър бизнес развитие за Централна и Източна Европа. През август едно от водещите в света приложения за чат съобщения обяви стратегическото си бизнес позициониране в Централна и Източна Европа, а Атанас Райков стана генерален мениджър.

Разрастването на екипа е част от стратегията на Viber за допълнително засилване на позициите им в региона чрез използване на локален подход в маркетинта и при изграждането на партньорства. Към момента Viber има над 606 млн. уникални потребители, а Централна и Източна Европа се нарежда в челната тройка на регионите в света. 

"Наблюдаваме изключителен прираст на потребителите на Viber в региона на Централна и Източна Европа в последно време. Назначаването на Даниела като мениджър бизнес развитие е от изключителна важност за продължаването на тази тенденция", коментира директорът бизнес развитие Ярон Шехтман.

 Интервю с Атанас Райков: Във Viber винаги сме целяли изграждането на възможно най-добрия продукт 

"Радостни сме, че Даниела се присъединява към нашия екип и ще ни помага да създаваме интересно съдържание и маркетинг стратегии с партньори на местно ниво - отбелязва и генералният мениджър на Viber за Централна и Източна Европа Атанас Райков. - Нейният сериозен опит в разработването на успешни дигитални, мобилни и фокусирани върху марката партньорства се допълва от международния й професионален опит, включително работата й в SoundCloud в Берлин през последните три години."

Даниела Иванова се завръща в България, за да се присъедини към екипа на Viber и ще отговаря за разработването на бизнес портфолиото на компанията, като създава предложения с помощта на локални партньори. Първоначалният фокус е върху пет държави: България, Сърбия, Хърватия, Гърция и Унгария - водещи пазари от гледна точна на статистика и потенциала за развитие на 27-милионната потребителска база в региона на Централна и Източна Европа. 

"Много съм развълнувана да съм част от екипа на Viber и да работя за изграждането на нови бизнес възможности както за Viber, така и за партньорите на компанията. Моята основна задача е да създаваме интересни изживявания и добри маркетингови решения за нашите потребители от държавите в Централна и Източна Европа, докато промотираме всички развлекателни функции на Viber", казва на свой ред самата Даниела. 

Основна нейна задача е да привлече партньорства на местно ниво, които да отговарят на нуждите на тукашната публика и да постигнат целта на Viber да предоставя възможност на потребителите си да споделят всекидневно по най-лесен и достъпен начин положителните моменти в своя живот.

Като част от стратегията си на взаимодействие с потребителите Viber постоянно създава за тях нови и развлекателни функции за тях: от разнообразни забавни колекции дигитални стикери до дискусии в реално време - Public Chats, които дават възможност на потребителите да следят и да си взаимодействат с известни имена от шоубизнеса, спорта, музиката и др. области.

Viber е водеща услуга за чат на текстови и гласови съобщения и видео, която позволява на всички по света да се свързват. Свободно.

Потребителите могат да изпращат безплатни текстови съобщения, забавни стикери, снимки, видеа и дудъли, да споделят местоположението си, да осъществяват безплатни разговори с HD качество и да общуват чрез функцията Push-To-Talk.

Благодарение на функцията Viber Out, потребителите могат да осъществяват нискотарифни разговори с всеки телефонен номер по света.

Viber е достъпен за телефоните и таблетите iPhone® и iPad® Android™, за устройствата Windows Phone, iPad, BlackBerry®, Blackberry® 10, Windows®, Windows 8®, Mac, Linux and Symbian при наличие на 3G/4G връзка или Wi-Fi връзка.

С повече от 606 млн. уникални потребители в 193 държави, Viber непрекъснато прави подобрения в услугите си, като въвежда нови платформи и добавя забавни нови функции като Public Chats.

Viber е част от Rakuten Group.

Източник: Viber