Приложение превръща времето, в което не гледаме в смартфона си, в награди

Смартфоните и таблетите стават все по-значима част от ежендневието ни и понякога приличаме твърде много на зомбита, впили поглед в екраните. Това се превръща във все по-голям проблем, тъй като по този начин игнорираме близките си, това, което правим в момента и обучението си.

Проблемът очевидно е голям, тъй като в колежите Пен Стейт и Калифорния Стейт са решили да използват специално приложение, наречено Pocket Points, което следи колко време телефонът ви е заключен и ви награждава с точки, пише UReport.

Награди срещу това да не си гледаш в телефона

Приложението насърчава младежите да печелят различни награди, като игнорират мобилните си устройства. Това цели да ги накара да обръщат внимание и на лекциите, за които плащат хиляди долари под формата на семестриални такси.

На всеки 20 минути, в които телефонът е заключен, студентът получава по 1 точка. Приложението стимулира и отборната работа. Колкото повече студенти в кампуса използват апликацията едновременно, толкова повече точки могат да спечелят.

В колежа Пен Стейт с натрупаните точки студентите могат да се използват в университетската книжарница. Срещу 10 точки човек получава 15% намаление на всички дрехи и материали, брандирани с логото на университета.

Виж още: Кога по света настъпва хаос

Местният бизнес също приема идеята

Идеята е се възприема добре и сред местните бизнеси, които решили да я направят част от маркетинговата си стратегия. Те предлагат отстъпки за всеки, който докаже, че не е висял във Facebook по време на лекции.

Единствените места обаче, където можете да получите такива точки, са кампусите на няколко университета, възприели идеята, поне докато инициативата не придобие по-голямо географско покритие.