Кои са дребните неща, които ни пречат да си починем

Умората е един от най-големите проблеми на днешното общество. Работа от 9.00 до 6.00, семейство, грижи, а и нуждата за социален живота ни поставят в един водовъртеж от непрестанни дейности, който ни изстисква от всяка капка енергия. 

И дори да успеем да нагласим биологичния си часовник по този режим, продължава да има неща, които ни пречат. 

От Woman's Day събират 8 неочаквани фактора, които спомагат да сме толкова уморени, които трябва да решим, ако искаме да се чувстваме по-отпочинали. 

Ето ги и тях: 

1. Разхвърляна спалня. За да можем да си починем качествено, спалнята трябва да е чиста, проветрена и удобна. Ако е разхвърляно и само местим дрехите от леглото на пода и обратно, това някак ни лишава от тези необходимости на средата.

2. Не се движите достатъчно. Регуларните физически натоварвания помагат за намаляването на стреса, премахват усещането за депресия и помагат да спим по-добре. 

3. Ядете вредни храни. Вредните храни не просто от догодина ще се облагат с данък, те могат да доведат и до спад на цялото ни енергийно ниво.

4. Ставате късно. Ранното ставане, макар и да звучи парадоксално, ни дава повече енергия. Сутрешните часове са особено продуктивни и ако ги проспиваме, само губим. Разбира се, затова трябва да лягаме и по-рано.

Виж още: 10 начина да се преборим с пролетната умора

5. Не приемате достатъчно магнезий. Липсата на магнезий в организма може да доведе до усещане за умора. Така че яжте неща, които ще ви го доставят, като различни семена, авокадо и т.н.

6. Слънцето не достига до вас. Вярвате или не, слънчевите лъчи рано сутрин могат да заредят тялото ви с енергия за целия ден. Освен това ви помагат вечер да спите по-добре.

7. Не правите достатъчно секс. Добрият полов живот е гаранция за добър сън. Ако го няма, проблемите се появяват. 

8. Мразите работата си. Хората, които не са удовлетворени от работата си, често имат и проблеми със съня. Още една причина да смените местоработата значи.

Виж още: Сън по време на работа

Източник: Woman's Day