Остава по-малко от месец до пловдивския фестивал на съвременното танцово изкуство

Остава по-малко от месец до международния танцов фестивал One Dance Week, който ще се състои от 17 октомври до 1 ноември в Пловдив. 

Фестивалът цели да покаже на всички ценители на съвременния танц и пърформанс прекрасно шоу и наслада за окото. Билетите могат да се намерят вече в мрежата на Eventim, като фестивалният пас, който струва 40 лв., дава достъп до всички спектакли от програмата. 

Посетителите могат да се насладят на 9–те спектакъла в програмата на фестивала, създадени от световно признати имена в съвременното танцово изкуство.

One Dance Week Festival Pass е създаден за приятелите на танцовото изкуство, за ценителите и онези, които не искат да пропуснат нито една среща с големите хореографски имена и таланта на изпълнителите, които се включват във фестивала.

Деветте хореографски творби в международната програма на One Dance Week ще разкажат девет различни истории, използвайки изразните възможности на танцовото изкуство: различни техники на движение, физическия инструментариум на тялото като средство за създаване на сценични образи, фокус, музика, сценография - елементи, които карат публиката да съпреживява всяко движение на изпълнителите.

Програмата, както винаги, е структурирана в няколко модула, които обхващат различните аспекти на правенето и възприемането на съвременните изпълнителски изкуствa: танцови уъркшопи за професионалисти и студенти; професионални уъркшопи за сценичен светлинен дизайн; танцови ателиета за деца от различни възрасти, филмова селекция, поредица срещи и разговори на живо с артистите от международната програма на One Dance Week 2015. 

Всички събития от съпътстващата програма на фестивала са с вход свободен.  

Plakat za one dance week 2015 v zeleno

Фестивалът One Dance Week е насочен към съвременния танц и пърформанс. Организатори са фондация "Едно" за култура и изкуства в подкрепа на Пловдив 2019 - Европейска столица на културата. Партньори на проявата са Община Пловдив и фондация "Америка за България".

Фестивалът започва съществуването си през 2008 г., като първоначално се случва в София под наименованието Sofia Dance Week. 

Следвайки генералните политики за децентрализация на културния живот, екипът на форума предприема смелата и вдъхновяваща стъпка встрани от центъра, за да подкрепи кандидатурата на Пловдив за културна столица на Европа 2019, вече станала факт

След седем успешни издания One Dance Week съумява да създаде своя публика и да се превърне в марка за сигурно артистично качество.