Депутатът е най-пазеният в държавата, защото е посредник за вербуването на властимащите, твърди основателят на ДПС в интервю пред Тв7

Между редовете в интервюто си пред Явор Дачков Цветан Василев посочи два кръга, виновни за съсипването на КТБ. Първият е свързан с Делян Пеевски. А за втория подсказа, че е около днешната власт.

Това заяви в сутрешния блок на Тв7 Осман Октай - един от основателите на ДПС и дългогодишен негов зам.-председател. Основател съм на ДПС, познавам всички играчи, познавам моделите на игрите, припомни гостът в "Добро утро, България!" (видео).

"Цветан Василев каза, че е имал среща с Бойко Борисов през юни. Около властта има хора и групировки, които контактуват с другата групировка - допълни Октай, но уточни: - Само толкова мога да ви кажа, съжалявам, много са силни хората днес, за да си позволя да говоря повече, имам близки."

По думите му Пеевски е посредник за вербуването на властимащите. В момента той бил най-пазеният човек в държавата, защото много хора са закачени на кукичката.

В паника били и осемте парламентарни групи в Народното събрание,

които също са част от пирамидата. Затова те гласували за приемането на закон, който уж трябва да спре разграбването на КТБ. Какво има да се спира, то КТБ вече е разграбена, категоричен бе гостът.

Според него изнасянето на картините от трезора на банката е само част от беззаконието, което се е вършило там. Той смята, че каквото и да се направи, няма да излязат нито имена, нито фирми, нито свързани лица.

Ще има опит да се прикрият следите, както стана през 1997 г.,

беше прогнозата му, придружена с констатация, че мутренските времена у нас не са отминали, а по този случай ще да има драматично развитие. Руснаците няма да си оставят необезпечени средства, Путин е решил да си събере вересиите от нашите олигарси, поясни Октай.

Той разкри и начините за източване на средства чрез кухи фирми, които теглят заеми и на свой ред предоставят средства на други фирми. По този начин били финансирани и част от медиите у нас, а Цветан Василев ги посочил с пръст кои са.

Източник: TV7.bg