Както се казва, пари при пари отиват...

Миранда Кър тази година се изкачи до второто място в класацията на сп. "Форбс" с най-високоплатените супермодели. В предишното подреждане тя бе седма с 4 млн. долара, но в 12-те месеца до юни 2013 печалбата й нарасна до 7,2 млн.

От 2007 г. тя беше "ангел" на "Викторияс сикрет", но договорът й изтече и това обяснява нейното отсъствие от миналогодишното ревю на марката луксозно бельо. За сметка на това 30-годишната брюнетка добави в актива си още няколко контракта с известни марки, сред които "Манго" и "Сваровски", рекламни ангажименти в Азия и собствена козметична линия, KORA.

Фотогалерия: Миранда е най-сексапилната булка

Можем само да предположим, че известен принос в този успех има австралийският предприемач Джеймс Пакър, с когото моделката се запознава, търсейки консултант за бизнес делата си.

Двамата се сприятеляват, дори изкарват заедно със семействата си обща ваканция на Бора Бора, а миналата есен ненадейно късат с половинките си и вече за никого не е тайна, че са най-звездната двойка на Австралия.

Виж още: 14 причини да следваш Миранда Кър в "Инстаграм"

Тригодишният брак на Кър с Орландо Блум се разпадна през октомври, когато оповестиха, че се радвеждат, но в началото на седмицата двамата се засякоха на парти след наградите "Оскар". Очевидци разказват, че британският актьор целунал бившата си по бузата и й направил комплимент, че изглежда невероятно - а тя се чувствала видимо неловко от срещата.

След "Властелинът на пръстените" Орландо Блум се завърна като елфа Леголас в новата трилогия по Дж.Р.Р.Толкин - "Хобит"

Фотогалерия: Орландо Блум снима жена си

Същевременно новият мъж в живота й, 46-годишен, е на корица в новия брой сп. "Форбс" с актуалната класация на милиардерите по света. Втори по богатство на континента, състоянието му се изчислява на 6,5 млрд. долара. Пет от тях са от наследствения бизнес на баща му, медийния магнат Кери Пакър, който умира през 2005 г.

През септември той прекрати втория си брак с поппевицата Ерика Бакстър, от която има три деца, най-малкото едва на година и половина. Сега бившата съпруга живее с хлапетата в Лос Анджелис, а според източници обезщетението й за развода е почти 100 млн. долара.

Виж още: В гардероба на Миранда Кър

Пакър също пренасочва част от бизнеса си към Америка: той има съвместна продуцентска компания с режисьора Брет Ратнър - RatPac, а първото им начинание е филмът на Алфонсо Куарон "Гравитация", който имаше 10 номинации за "Оскар" и спечели в седем категории.

Основният му бизнес днес не са медиите, които разпродал още навремето, а хазартът, по-специално казината в "източния Монте Карло" - Макао. Навлизането му в Холивуд също ще го обогати, при това не само духовно - при бюджет 100 млн. долара триизмерният "Гравитация" досега е донесъл над 700 млн. приходи в касите на кината.

Между следващите му проекти в киното са режисьорският филм на Ръсел Кроу The Water Diviner и продължението на "Шефове гадняри".

Виж още: Как е заснет "Гравитация"