Hardwired…To Self-Destruct ни предлага делото на четирима застаряващи музиканти, които се опитват да си припомнят какво е било времето, когато са правили хубава музика

Ако в последните месеци страдате от константно разочарование - от нещата в живота ви до политиката и политическия елит, пуснете си новия албум на Metallica - Hardwired…To Self-Destruct. С него ще се разочаровате и от една от любимите ви банди от близкото минало. 

Да се каже, че в миналото Metallica не са имали слаба песен, не би било просто пресилено, би било лъжа. И все пак във всички онези предишни албуми, които феновете обичат (разбирайте преди St. Anger и Garage Inc.) имаше такива песни, които се забиват в главата ти и цял ден си ги тананикаш с кеф. Имаше песни, които просто те грабват и те карат да ги слушаш и да припяваш. Имаше бунтарство, имаше и мелодия. Имаше запомнящи се рифове (колко телефони са звънeли с Enter Sandman, Seek And Destroy, Master Of Puppets и т.н.).

Сега това нещо го няма. В Hardwired…To Self-Destruct има просто група поостарели музиканти, опитващи се да си припомнят доброто старо време, когато правеха наистина готина музика. И резултатът е предизвестен - цял албум с еднотипно звучащи песни, на които са интересни само клиповете. 

Като стана дума за клиповете, вчера и днес Metallica изсипаха в YouTube видеата към парчетата от албума. 

1. Hardwired

2. Atlas, Rise!

3. Now That We're Dead

4. Moth Into Flame

5. Am I Savage?

6. Halo on Fire

7. Confusion

8. Dream No More

9. ManUNkind

10. Here Comes Revenge

11. Murder One

12. Spit Out the Bone

13. Lords of Summer