БНТ представя в снимки събитията у нас от изминалите месеци във Варна, Русе, Пловдив, Благоевград и София

От 15 декември на обиколка в страната тръгва пътуващата изложба на БНТ2 "Новините на зрителите през 2014 г.''

Със снимки, извадени от репортажите, обществената медия припомня знакови събития от годината за всеки от регионите, където има свои телевизионни центрове: Варна, Русе, Пловдив, Благоевград и София.

Кадрите, включени в изложбата, са запечатали събития като трагедията във варненския кв. Аспарухово, където при наводнение през юни загинаха 13 души и бяха нанесени големи материални щети. 

Фотоизложбата отразява не само негативни и драматични новини, а и прояви като международната регата "Тол шипс", която бе атракцията на морската ни столица от 30 април до 3 май, с участието на близо 30 ветрохода, 1/3 от които - в най-престижния клас, А.

В селекцията са намерили място и актуални събития като ноемврийската антитерористична акция на ДАНС в ромския квартал на Пазарджик, при която беше задържан скандалният имам Ахмед Муса Ахмед.

Протестите в Пловдив заради карловската джамия, довели до изпотрошаване стъклата на Куршум джамия, и недоволството на тютюнопроизводителите, които спряха децата си от училище заради ниската изкупна цена, не са единствените прояви на гражданско недоволство, отразени в снимките - сред тях е и поредният митинг в Русе през март срещу липсата на канализация.

Първата спирка на пътуващата изложба е Варна - на 15 и 16 декември пред кметството на кв. Аспарухово.

На 17 и 18 декември е в Доходното здание в Русе, а на 20 и 21 декември - в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив.

На 22 и 23 декември снимките пристигат в артсалона на Радио-телевизионния център в Благоевград, а в София изложбата гостува вече през новата година, от 6 до 9 януари.