Наложена баница с готови кори и плънка от сирене, яйца, кисело мляко и масло.

Продукти:

3 г сол
10 г олио
5 г сода
200 г кисело мляко
5 яйца
125 г масло
300 г сирене
500 г кори за баница (готови)

Виж още: Забавни късмети за баница

Начин на приготвяне: 

Намазваме с малко олио и масло тавата, в която ще печем баницата.

Слагаме първата кора и я наръсваме с разтопено масло. Върху нея нареждаме следващите кори, като ги наръсваме с масло и със смес от надробеното сирене и яйцата, разбити с киселото мляко (в което предварително сме разтворили содата и солта). 

Най-горната кора наръсваме само с масло. 

Нарязваме баницата с остър нож на 10 парчета и я печем в гореща фурна 15 минути. 

Изваждаме я и по следите на ножа я поливаме с останалото масло. Печем я още десетина минути.

След като извадим баницата от фурната, я наръсваме с малко вода и я покриваме с кърпа да изпръхне. 

Поднасяме баницата топла.

Виж още: Пълнена пуйка

Източник: Kulinaria.bg