Уругвай легализира отглеждането, продажбата и притежанието на марихуана. Така се превърна в първата държава, която приема лекия наркотик.

Пълен списък с държавите по света и мерките им срещу марихуаната ще откриеш в Уикипедия. От него ясно проличава, че у нас са налични едни от най-строгите мерки срещу "тревата" в света. 

От няколко години емблематичното растение се появява като щампа по модните подиуми, в рекламни кампании, по куп знаменитости, по улиците и в интернет. Dazed & Confused правят хубав материал по темата.

Докато слушахме безброй песни, посветени на марихуаната - както от чужди, така и от родни изпълнители, тя някак си успя да се превърне в част от съвременната масова култура. 

Риана, пушеща джойнт в хотелската си стая в Амстердам, където имаше концерти в рамките на турнето Diamonds. Снимката, качена в "Инстаграм" заедно с още няколко подобни кадъра, е придружена с призив за легализирането на марихуаната

В последно време най-големият любител на тревата сред знаменитостите определено е Риана, която засвидетелства отдадеността си по-често и от Снуп Лайън (май няма нужда да обясняваме той колко обича марихуаната). На летището, на плажа, на парти, на сцената и при безброй други случаи Риана не пропуска да се покаже със зелената картинка. 

Риана като "зелена" булка за Хелоиун през 2012 г. 

Тя не е единственият звезден пиар на "джойнта". Двете с Лейди Гага отделно една от друга се маскираха на марихуана за миналия Хелоун. Месец преди това Гага запали цигара на концерт в Амстердам. Същото направи Майли Сайръс на европейските музикални награди на MTV тази година. Тя пък имаше и торта във формата на марихуана за рождения си ден.

Майли Сайръс пали цигара марихуана на сцената в Амстердам, след като получи Европейската музикална награда на MTV в категорията за видеоклип (Wrecking Ball), 10 ноември 2013 г. Статуетката няма да се побере в чантата ми, но вътре има място за това, обясни певицата и извади свит джойнт от марковата си "Шанел".

Модата също се "поддава на влиянието" на лекия наркотик. През 2008 г. "Адидас" пуснаха специалната си линия обувки от коноп. Sonia Rykiel също включи листа марихуана в пролетната си колекция през 2010 г. Последната онлайн мания сред тинейджърите са автопортретите с чорапите на Huf, разбира се, с марихуана. Но далеч не са единствената марка за уличен стил, които я използват. 

Няма как да не споменем фалшивата рекламна кампания на Marc Jacobs, която се превърна в хит в социалните мрежи. 

Марихуаната обаче навлиза в модата много повече от това. Има свежи и парфюми от висок клас с аромат на трева, които се продават в магазини като "Барнис".

Всъщност, ако направим връзката между забранения плод и желанието, марихуаната се оказва добра маркетингова стратегия, поне докато не я легализират в цял свят. 

А вие за или против легализирането й в Бълагария сте?

Loading...