Арестувания шеф на агенция "Автомобилна администрация" междувременно беше изключен от ГЕРБ

Проверки на всички шофьорски книжки и лицензи за превоз, за които има съмнение, че са получени след плащане на подкуп, започват органите на реда от тази седмица.

Мерките за отнемане на нередовно издадени документи бяха обсъдени в петък на работна среща, свикана от премиера Бойко Борисов, представители на МВР и прокуратурата. Заради установените злоупотреби в изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) на съвещанието са били разгледани и начини за преустановяване на порочните практики.

На МВР се възлага да проверяват валидността на издадените свидетелства за правоуправление на МПС, както и на лицензите, за които има данни, че са били предмет на манипулации.

Според официалната статистика миналата година у нас са регистрирани над 7200 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 708 души и са ранени близо 9000. 

Междувременно общинското ръководство на ГЕРБ в Плевен изключи от партията директора на ИААА Цветелин Цветанов, който бе задържан в сряда и обвинен от прокуратурата за корупционни действия.

Лидерът на ГЕРБ в града Мартин Митев свикал спешно заседание по случая снощи. Цветанов, който членува в местната организация от началото на 2009 г., е изключен с мотив, че уронва престижа на партията, като решението е взето единодушно.

Видео: Бойко Борисов: Ще има още операции и арестувани

Източник: БНР