Изданието раздаде ежегодните си отличия в 21 категории на церемония с шоу-спектакъл

Годишните награди на сп. "Бизнес лейди" бяха връчени за четвърта поредна година на церемония в "Кемпински хотел Маринела", който посрещна 160 личности от бизнес средите и приятели на изданието. Лауреатите са 21 дами с принос към обществения живот, бизнеса и културата.

Признание в категорията Банков мениджмънт получи Красимира Тодорова, член на Съвета на директорите и зам.-генерален мениджър на банка "Пиреос" - България.

Първо място в областта на човешките ресурси заслужи Добромира Манасиева, директор "Човешки ресурси" на "Виваком".

Призът в категорията "Пластична хирургия и естетична медицина" бе връчен на управителката на Skin Systems Group д-р Катрин Крахтова.

Наградата в категорията "Най-добра търговска политика в индустрията" бе присъдена на Нели Тончева, член на управителния съвет на "Алкомет" АД.

Теменуга Газдова, председател на борда на директорите и финансов директор на ПФК "Лудогорец", получи отличие за най-добри постижения в областта на спортния мениджмънт.

От ляво на дясно: Теменуга Газдова, Красимира Тодорова и Виктория Миткова

Гергана Факалиева, маркетинг мениджър "Кока-кола активации", получи наградата в категория "Бранд мениджмънт".

За явни заслуги в сферата на застрахователното дело призът бе връчен на Жанета Джамбазка, зам.-председател на УС и изпълнителен директор на Застрахователно АД "Виктория".

В раздел "Корпоративни комуникации" бе отличена Мария Дойчинова, "Пиар и комуникации" на "ЧЕЗ България".

Д-р Цветелина Дучева, управител на дентална клиника "Петър Дучев" получи приза в категорията "Дентална медицина".

Наградата в сектор "Медия мениджмънт" бе присъдена на Гергана Данова, изпълнителен директор на BSS Media Group.

За инж. Ели Божилова, директор "Продажби" в CryoSave България, бе отличието в областта на биотехнологиите в медицината.

В сферата на образованието бе отличена Детелина Смилкова, вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси, която получи наградата си от журналистката Кристина Патрашкова

В сектора Мениджмънт финансови услуги призът бе връчен на Райна Миткова, управител на "ЕОС България".

Д-р Снежана Манджукова, учредител и управител на дермато-козметичен център "Бел Фам", получи наградата в категория "Естетика и дерматология".

За най-успешен здравен мениджмънт бе отличена дейността на Драга Попова, управител и съосновател на МБАЛ "Сердика".

Теодора Попова, изпълнителен директор на верига ресторанти Happy Bar&Grill стана лауреат в категорията "Мениджмънт в ресторантьорството". 

Управляващият директор на медийна група "България он ер" Виктория Миткова прие наградата за най-добър телевизионен мениджмънт.

За Мирослава Симова бе призът в категория "Мениджмънт в сектор "Спиртни напитки", връчен й от инж. Нина Тодорова, маркетинг мениджър на "Ксениум медия".

За най-голям принос в развитието и съхранението на българския фолклор, традиции и дух наградата получи фолклорната изпълнителка Поли Паскова, която участва и в шоу-спектакъла, съпътстващ церемонията.

Диляна Божинова, основател и директор на частно СОУ и детска градина "Дрита", член на Зонта клуб София, бе отличена за приноса си в сферата на благотворителността и социалните дейности.

За първа година сп. "Бизнес лейди" връчи и награда за принос за развитието на предприемачеството в България. Неин първи лауреат стана Полина Янчева, изпълнителен директор и основател на фондация "Нова идея".

"Всяка година на тази церемония се убеждавам, че дамите владеят еднакво добре както семейното пространство, така и управлението на бизнеса и компанията - коментира издателят на сп. "Бизнес лейди" Даниел Димитров. - Бих искал да благодаря на всички гости и приятели тази вечер, както и на наградените дами, защото това събитие е провокирано не от нас, организаторите, а от вас - успешните на различните поприща жени."

Сред специалните гости на церемонията, които връчиха награди на част от отличените дами, бяха: председателят на БТПП Цветан Симеонов, Венцислав Велев - началник отдел "Регионални дейности" към дирекция "Международни регионални дейности"; председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи Данчо Данчев; Даниел Киряков, член на Комисията по етика на Българското дружество за връзки с обществеността; зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Юлиан Йорданов; председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов; Николай Логофетов - зам.-председател и член на УС на Асоциацията на бизнес експертите; доц. д-р Григорий Вазов - председател на настоятелството и президент на ВУЗФ.

Партньори на сп. "Бизнес лейди" в тазгодишната церемония бяха Business Lady Club, Зонта клуб София, телевизия "България он еър", радио "Витоша", информационните агенции "Фокус" и "Кросс", Mail.bg, "Хайлайф" и Radar.bg, b2bMedia, Bulevard.bg и Svejo.net.

Водещи на вечерта бяха актьорът Веселин Плачков ("Дякон Левски") заедно с радио и тв водещия Александър Александров (Алекс).

Гостите имаха възможност да се насладят на уникален по рода си шоу-спектакъл, подготвен и изпълнен от Поли Паскова и Христо Косашки, съвместно с ансамбъл "Чинари". В навечерието на един от най-светлите християнски празници програмата беше издържана в типично народен стил и дух.

Наградите на сп. "Бизнес лейди" са продължение на основната мисия на изданието - да подкрепя позициите на дамите в обществото, давайки гласност на техните професионални успехи, качества и постижения.