Урочасването се подтиква от злоба, ревност и завист, то може да бъде съзнателно и несъзнателно

Вярва се, че уроките се предизвикват от "лош поглед", чрез който се предава негативна енергия. Цветът на очите няма голямо значение, пише beU.bg. 

Симптоми

Първите симптоми, по които разбираме, че сме урочасани са главоболие, липса на жизнени сили, свиване в корема и болки в областта на челото и очите.

Заключване

Според обичаите има няколко много ефективни начин ада се предпазваме от тях. Така например, когато срещу вас седи човек, излъчващ негативна енергия, някой, който изобщо не ви е симпатичен и с когото имате конфликт, най-добре е да скръстите ръце и крака. Този ритуал се смята за сигурна защита, чрез който "заключвате" тялото и душата си.

Червен конец

Негативното влияние може да се предотврати и с връзване на популярния чернен конец на ръката или с масаж на челото с три медни монети.

Вода

Водата също се нарежда сред методите за предпазване от уроки. Ако усетите, че към вас идва негативна енергия след раздялата с човек, който ви носи тези емоции, измийте очите и ръцете си със студена вода. Смята се, че по този начин отмивате лошите помисли, които се е опитал да ви предаде. Освен това,дръжте вази със свежи цветя у дома си. Водата и ще "измие" лошотията, а цветята ще помогнат за поставянето на новото и свежо начало.

Огън

Огънят пък се смята за най-мощното пречистващо средство. Палете често ароматни свещи. Те не само ще предадат много уютна атмосфера, но и ще „изгорят“ негативната енергия.

Виж още: Какво означава, ако имаш буквата М на дланта си?