Коледните и новогодишните празници са повод да зарадваш близките си, но "радостта" от огромните сметки си остава за теб. За да са всички щастливи, предлагаме няколко съвета.

Определи първоначален бюджет

Направи си равносметка относно коледните разходи и определи бюджет, в който да се вместиш. Не забравяй да го обсъдиш с партньора си. Две глави мислят по-добре от една.

Не се срамувай от намаленията

Коледните отстъпки значително облекчават финансовите затруднения около купуването на подаръци. Затова не се притеснявайте да събираш талони и да следиш намаленията в моловете.

Сподели горивото

Пътуванията за празниците обикновено утежняват семейния бюджет и опцията за подялба на горивото с хората, които ще те придружат, определено е добро начало за спестовен фонд.

Внимавай с цените за доставка

Често, когато пазаруваме онлайн, не обръщаме внимание, че доставката от Китай е на стойността на самата покупка. Много сайтове предлагат безплатно доставяне на стоката, затова се поразрови за дребните детайли.

По-скъпото невинаги е по-добро

Саморъчно направените подаръци имат същата сантиментална стойност като система за домашно кино с панделка. Научи се, че по-скъпото не винаги е по-добро.

Забавлявай се на открито

Борбата със снежни топки и снежният човек са класика в жанра. Ориентирай се към дейности, които не изискват много средства, като карането на шейна, кънки или обикновена разходка в планината.