Как да приготвим любимата напитка според това кой ден сме днес

Ако кафето беше човек, щеше да е носител на поне три нобелови награди за мри. Факт. Разбуждащата напитка е основен фактор, който ни изважда сутрин (а често и следобед) от заспалото, агресивно настроение, в което сме готови да захапем сънната артерия на всеки, който ни заговори.

Всеки човек има свой собствен вкус за кафето. Някои го пият дълго, други късо, някои черно, други със сметана и захар. Вкусове всякакви. Все пак можем да си позволим да експериментираме с тази любима напитка.

Заедно с колегите от Kulinaria.bg ви предлагаме 5 начина (за всеки следобед, в който сте забити в офиса) за приготвяне на кафе. И като за по-интересно, ще ви ги подредим за дните от седмицата:

В понеделник - турско кафе

Понеделник е натоварен ден, в който се сблъскваме с идеята за отминалия уикенд. В дни като този ни трябва сила и енергия, а ароматното турско кафе определено може да ни зареди напълно. Освен това специфичният му ориенталски вкус дава приятен усет за успешна седмица. Рецепта за турско кафе на джезве можете да намерите тук.

Вторник - кафе еспресо Романо

Работната седмица вече е започнала и трябва да влезете в ритъм. Еспресото е силно, а приготвено по този начин дава свеж вкус и ободрява. С него ще имате достатъчно сили да изкарате деня, а нотките от лимоновата кора носят приятно и усмихнато настроение към напитката. Ето рецептата за кафе еспресо Романо.

Виж още: Кафе или бира на работа

Сряда - Шоколадово кафе

Сряда безспорно е най-тежкият ден от работната седмица. Работният цикъл се е заформил, влезли сте в ритъм, но работата е много. Затова в сряда ни трябва нещо, което да отпусне душата, нещо, което ще ни достави удоволствие и ще ни накара да работим леко и с усмивка - шоколадово кафе. Рецептата може да намерите тук.

Четвъртък - кафе с мляко и карамел

Почивните дни вече са на хоризонта и ни идва да си доставим малки, леки удоволствия. Подходящо за това е едно кафе с малко мляко и карамел. Прекрасен аромат, вкусно и прилично силно. Ето тук можете да намерите рецептата.

Виж още: 12 тайни за приготвяне на съвършено кафе в домашни условия

Петък - ирландско кафе

Каквото и да си говорим, петък е един почти почивен ден. Можете да се отдадете на малкото греховно изкушение и да изпиете едно ирландско кафе, което да ви подготви за вечерта. Тук можете да намерите как се приготвя то.