Тоби Фрауд наистина се е превърнал в... Крал на гоблините

Наскоро култовата обложка на Nevermind на Nirvana с бебето и 100-доларовата банкнота беше снимана отново, този път с порасналото "бебе". Вероятно това е накарало "Хъфинтгтън пост" да се запитат какво е станало с едно друго прочуто бебе - от филма "Лабиринт", създаден точно преди 30 години, през далечната 1986-а, пишат Nie-Jenite.bg.  

Помните го - бебето Тоби, екранно братче на Дженифър Конъли, което Дейвид Боуи в ролята на Краля на гоблините, искаше да отвлече.

Виж още: Деца актьори, които си останаха звезди и като големи

Оказва се, че въпреки героичните усилия на екранната му сестра Сара, Тоби Фрауд наистина се е превърнал в... Крал на гоблините.

Следвайки стъпките на баща си, концептуален дизайнер и автор на костюмите за "Лабиринт", Фрауд е станал майстор на кукли, в това число на гоблини, тролове и всякакви духове. С една дума - той е истинският Крал на гоблините. Ето какво споделя той в блиц интервю:

- Какво е да си Краля на гоблините?

- Забавно е да отраснеш с идеята, че точно ти си бебето от "Лабиринт", което после все пак се превръща в Крал на гоблините.

Аз отраснах във фантастичен свят на гоблини и джуджета и това насочи живота ми към изкуството и създаването на кукли и герои заедно с родителите ми. Явно това е бил тласъкът, който ме е накарал да работя за телевизията и киното.

- Как посрещнахте новината за смъртта на Дейвид Боуи?

- Странно е, понеже аз не го познавам. Съжалявам, че така и не се запознах с него в съзнателна възраст, но, разбира се, съжалявам за загубата му, както всеки почитател на неговата музика. Редица хора около мен казват, че сега след неговата смърт, аз съм неговият наследник на трона на гоблините.

- Вярно ли е, че по време на първата ви среща, се е случил инцидент?

Да, вярно е. Навремето пелените не ги правеха толкова попиващи, колкото сега. Навремето памперсите бяха дебели, а специално за филма бяха създадени по-тънки, така че да не личат под костюма ми. Само че те не задържаха влагата. И когато за пръв път срещнах Боуи и седнах в скута му, буквално го напиках.

Той се държа много джентълменски, понеже си е такъв. По онова време беше абсолютната рок звезда, но се държа мило и приятелски и реагира толерантно на ситуацията. Всъщност имахме няколко сцени заедно, в които съм го напикавал.

Виж още: Дейвид Боуи (1947-2016) в 15 факта и няколко вечни песни

Източник: "Хъфингтън поуст", Nie-Jenite.bg