Чарли Хънам влиза в ролята на Крисчън Грей, дъщерята на Мелани Грифит и Дон Джонсън става Анастeйжа Стийл

Дакота Джонсън е на 23, а бъдещият й екранен партньор - на 30. Освен с един от кинохитовете това лято - "Огненият пръстен" на Гийермо дел Торо, британецът е популярен и от сериала "Синовете на анархията", който върви по Би Ти Ви синема.

Виж още: Кой ще бъде Крисчън Грей?

Младата дама пък е наследила холивудската слава не само на родителите си - баба й Типи Хедрен, която има главна роля в два филма на Алфред Хичкок: "Птиците" и "Марни". Дакота се е снимала във филми като "Социалната мрежа" и "Внедрени в час", но най-значимото й екранно присъствие бе наскоро, в ситкома "Бен и Кейт" (Ben and Kate), който обаче оцеля едва един сезон.

Дакота Джонсън има малка роля в комедията на "Ред краун продакшънс" Goats (2011

Двете имена бяха оповестени в "Туитър" от писателката Е.Л.Джеймс, която наскоро се нареди сред 10-те най-печеливши знаменитости в актуалния списък на сп. "Форбс".

Екранизацията по еротичния роман, който е първи от трилогия бестселъри, е с насрочена премиерна дата 1 август 2014 г. Режисьорка е Сам Тейлър-Джонсън, чийто съпруг Арън Тейлър-Джонсън, когото скоро гледахме в "Ана Каренина" и Kick-Ass 2, съшо бе спряган сред потенциалните кандидати да играят Крисчън Грей.

Сюжетът

Когато студентката по литература Анастeйжа Стийл отива да вземе интервю от успешния предприемач Крисчън Грей, тя е силно привлечена, но и смутена от властното му присъствие. Неопитната Ана е стъписана, когато осъзнава, че желае точно този мъж.

Когато обаче разбира за ексцентричните му еротични предпочитания, тя се колебае - независимо от успеха и чара си, Грей е измъчван от собствени демони и всепоглъщаща нужда от контрол. Безсилни да устоят на привличането, двамата се впускат в страстна и дръзка афера...