17-годишният ученик заявява, че никога не е търгувал с истински акции. Само работел с програми, симулиращи истински търгове

Историята на американския гимназист Мохамед Ислам, за когото "Ню Йорк Пост" съобщи, че е спечелил 72 млн. долара на борсата, се оказа измислица. Самият Искам признава това в интервю за "Ню Йорк Обзървър".

Младежът добавя, че инвестиционната му стратегия наистина показвала добри резултати на виртуалните търгове. И вероятно би донесла нелоши печалби на борсата. По думите му числото 72 млн. долара било измислено и той не знаел откъде се е появило.

След публикацията семейството на Мохамед му се разсърдило. Баща му искал да се отрече от него, а майка му казала, че никога повече няма да говори с него. Казали му, че ако лъже, никога вече не могат да му вярват. Изгонили го от вкъщи и отишъл при приятел.

В интервю за "Ню Йорк Обзървър" Мохамед Ислам добавя, че съжалява, че е причинил болка на родителите си.

Предисторията

Мохамед Ислам, 17-годишен гимназист от Куинс в Ню Йорк, спечелил от борсови операции 72 млн. долара

Респектиращата сума е получена благодарение на успешна търговия с акции. Момчето играло на борсата по време на обедните си почивки, пише в. "Ню Йорк пост".

Първи опит на борсата Ислам направил, когато бил на девет години, но той бил неуспешен и това послужило като урок на момчето. След това то сериозно се заело с изучаване на икономиката.

Пример за подражание

Идеал за момчето е милиардерът Пол Тюдор Джонс, основател на Tudor Investment Corporation, смятан за най-големия играч на фондовата борса. Бизнесменът заема 108-о място в списъка на най-богатите американци.

Виж още: Милиардерите без диплома

Планове за бъдеще

Мохамед и двама негови приятели планират през юни следващата година да открият свой хедж фонд. Времето на създаването на компанията е свързано с навършването на пълнолетие. Това ще позволи на ученика да получи лиценз за брокери.

Тримата приятели са си поставили целта до края на следващата година да спечелят чрез борсова търговия 1 млрд. долара.

Виж още: Топ 25 личности в бизнеса от 1989 г. насам

Как се харчат милиони

Мохамед все още не може да намери достойно приложение на спечелените пари. Той си е купил автомобил с марка BMW, но няма шофьорска книжка и не може да си кара колата.

Освен това е наел скъпо жилище в Манхатън, но родителите му, имигранти от Южна Азия, са против това да се премести да живее там.

Засега тримата бъдещи брокери обичат да си угаждат, като ходят да обядват в кафето "Маримото", където си поръчват пресен ябълков сок и черен хайвер за по 400 долара порцията.

Виж още: Златни правила за привличане на пари