Актрисата Мила Кунис разкри, че филмов продуцент се заканил да сложи край на кариерата й заради отказа й да се снима полугола за мъжко списание

"Никога повече няма да си намериш работа" - били точните думи на продуцента, когото Мила Кунис не пожелава да назове, след отказа й да позира в промоционалните материали за филм.

В отворено писмо, публикувано в уебсайта A Plus, съоснован от съпруга й Аштън Къчър, актрисата от "Черен лебед" споделя: 

"В хода на кариерата ми е имало моменти, когато съм била обиждана, пренебрегвана, заплащането ми е било по-ниско, а приносът ми - подценяван заради пола ми.

Учила съм се, че за да успея като жена в тази индустрия, трябва да играя според правилата на момчетата. Но колкото повече остарявам и колкото повече работя, толкова повече разбирам, че това са глупости. И по-лошото е, че самата аз съм позволявала това да се случва."

Кунис, която е на 33, разказва и за друг случай, когато "влиятелен продуцент" я описал като "бъдещата жена на Аштън и майка", докато обсъждали възможен работен проект.

"Той сведе стойността ми до връзката ми с успешен мъж и способността ми да износвам деца - пише актрисата. - Той игнорира моя (и на екипа ми) креативен и логистичен принос, така че ние се оттеглихме от проекта."

Мила е категорична, че повече няма да търпя сексистки коментари и да прави компромиси: "Оттук насетне, щом се сблъскам с подобно отношение - прикрито или явно, - ще го огласявам. Щом това се случва с мен, значи се случва много по-агресивно с други жени навсякъде."

Виж още: Жените в Холивуд печелят двойно по-малко

Както и да е била ощетена от гадните филмови магнати обаче, миналата година тя попадна в челната петица на холивудските актьори, които си отработват най-заслужено хонорарите, според сп. "Форбс". Наред със Скарлет Йохансон, Гуинет Полтроу и Ема Стоун, Кунис е актрисите, които оправдават най-адекватно средствата, вложени в тях. 

Най-скъпоплатената холивудска звезда Дженифър Лорънс, която преди време също надигна глас срещу неравностойното заплащане на жените в Холивуд, е чак на девето място. Е, да, начело на тази класация е "Капитан Америка" Крис Еванс, който печели 181,80 долара на всеки 1 долар, похарчен за него.

Веднага след него обаче е Кунис с 87,30 долара на всеки 1 долар инвестиция.

Източник: "Гардиън"