Сериалът на "Фокс", който разказва предисторията на Батман, ще бъде на екран през новия телевизионен сезон тази година

За всички почитатели на света на Батман "Фокс" представиха първи трейлър на сериала "Готъм", който се фокусира образа на младия следовател Джим Гордън.

Проектът е базиран на героите от комиксовата вселена на DC. Сериалът ни запознава по-отблизо с полицейския детектив Гордън (Бен Маккензи) и борбата му срещу амбициозни и изобретателни престъпници, подвизаващи се в Готъм. Сценарият на пилотния епизод е написан от Бруно Хелър ("Менталист: Крадецът на мисли"), който е и изпълнителен продуцент, а Дани Канън ("Никита") е режисьор и продуцент на пилотния епизод.

В сериала няма да бъде забравен и самият Батман, който обаче е около 12-годишен. В бъдещия Черен рицар - осиротелия Брус Уейн, убийството на чиито родители Гордън разследва, - се превъплъщава Дейвид Мазус.

Виж още: Батман направи и костюма на Робокоп черен

Сред актьорите в сериала са още: Донал Лог (в ролята на следовател Харли Бълок, партньор и ментор на Гордън), Забрина Гевара (капитан Есен), Ерин Ричардс (половинката на Гордън - Барбара Кийн), Шон Пъртуи (иконома Алфред Пениуърт), Робин Лорд Тейлър (Освалд Кобълпот / Пингвина), Джейда Пинкет-Смит (като престъпния бос Фиш Мууни), Кори Майкъл Смит (Едуард Нигма / Гатанката) и Камрен Бикондова (Селина Кайл, преди да стане Жената котка).