Новият албум се очаква да излезе през април 2015 г.

Чудото се случи! След 18 години чакане Faith No More издават нов албум.

Тавата, която все още няма дадено име, е предвидено да излезе през април 2015 г. Музикантите вече записват в Оукланд, Калифорния, а продуцент е басистът Били Гулд.

Самият той обяви новината пред сп. "Ролинг стоун".

Пред изданието Гулд заявява, че силно се надява записът да не звучи като материал, правен от 50-годишни мъже, каквито всъщност са всички в групата. Той допълни допълва, че работата им по албума отразява осъзнаването на тяхната свобода.

"Не бяхме на турне, имаме тези песни, по които работим и смятаме за доста готини, така че защо да не направим свое издание и по някакъв начин да преначертаем бъдещето си? Притежаваме бъдещето си повече отколкото някога сме го притежавали", казва той.

Гууд допълни още, че винаги е имало химия между момчетата от бандата, но през последните няколко години на турнета, те са осъзнали, че не просто свирят по-добре като едно цяло, но и харесват новите неща, които правят.

Парчето Motherfucker получи своя дебют на концерт в Лондон през това лято. То ще бъде и водещ сингъл към новия албум.

Motherfucker ще бъде издаден в лимитирана серия на 7-инчов винил за Record Store Day Black Friday на 28 ноември. Дигиталната версия ще се появи на 9 декември.

Самият албум ще се издава от Reclamation Records, които са подлейбъл на продуцентската компания на Майк Патън - Ipecac Recordings.