Британец със симптоми на ебола е починал в болница в Скопие

Еболата започна да всява страх и в съседна Македония, след като британец е починал в болница в Скопие след съмнения за зараза с вируса. Здравното министерство, цитирано от македонския вестник "Вечер", е отрекло, като е съобщило, че починалият е бил алкохолик.

Друг македонски ежедневник - "Дневник", обаче цитира университетската клиника за инфекциозни болести, според която диагнозата ще бъде ясна най-рано след 48 часа, пише агенция "Фокус". Симптомите, с които британецът е бил приет, са били висока температура, треска и неспособност да комуникира. Починал е малко по-късно. Негов приятел, който също е бил с температура, остава под карантина.

Персоналът на хотел "Супер 8", където са се намирали двамата британци, както и екипът на линейката, която го е докарала в болницата, също са под карантина. Здравните власти са взели за изследване проби от починалия, които ще бъдат изпратени в международна лаборатория.

Виж още: "Лекари без граници": Губим битката с ебола

В Испания вече бе поставена под карантина медицинска сестра с ебола, която е първата, прихванала заразата на територията на Европа.