Serena е третият филм, където си партнират - вече като семейна двойка, а междувременно младата актриса влезе в рекордите на "Гинес"

Професионалното партньорство на Брадли Купър с Дженифър Лорънс му носи все номинации за "Оскар" - първо в "Наръчник на оптимиста" (2012), а на следващата година и в "Американска схема". Сякаш актрисата му е кадем!

Видео: Чисто новият трейлър на "Игрите на глада: Сойка присмехулка, част 1"

Всъщност, според историята на проекта Serena, именно тя го препоръчала за ролята на дърводобивния магнат Джордж Пембъртън, след като Сузане Биер замества Дарън Аронофски като режисьор, а Дженифър идва на мястото на Анджелина Джоли.

"Серина", както се нарича и нейната героиня, е екранизация по едноименния роман от Рон Раш. Заснет е в чешката киностудия "Барандов" още през пролет 2012, но е готов едва сега, за филмовия фестивал в Лондон през октомври и надпреварата за "Оскар 2015".

Виж още: Най-високоплатените актриси печелят до 51 млн. долара годишно

Действието се развива в периода на Голямата депресия, когато Пембъртънови се опитват да спасят своята дърводобивна империя, а към проблемите им се прибавя и фактът, че Серина не може да роди наследник. Оказва се обаче, че съпругът й вече има син, от когото тя е решава да се отърве...

Междувременно Лорънс - и по-точно нейната Катнис Евърдийн от "Игрите на глада", - бе вписана в книгата на световните рекорди "Гинес 2015" като най-печелившата екшън героиня в киното.

Фотогалерия: 10 тоалета на Катнис във"Възпламеняване"

Само първите две заглавия в поредицата са донесли 1,52 млрд. долара, а "Възпламеняване" стана най-касовият филм с постапокалиптичен сюжет. Финалният роман "Сойка присмехулка" е екранизиран в две части, а тази есен излиза първата от тях.

24-годишната Дженифър обаче има и друго рекордно постижение - тя е най-младата актриса, успяла да получи цели три номинации за "Оскар", като първата е за независимия трилър "Зимен дар" (2010).

Виж още: Осем неща, които не знаете за Дженифър Лорънс

Там тя играе девойка на 17, която е принудена да се противопостави на правилата, по които все още живеят семейните кланове в Озаркските планини.

Бащата на Рий Доли, който произвежда амфетамини, нарушава наложената му ограничителна мярка и изчезва. Държавата може да конфискува дома им, а това ще обрече нея, братчето, сестричето и обездвижената им майка на живот в нищета. Храбрата Рий се заема да върне баща си у дома.