Новият сезон на "Престъпления без граници" включва и епизод от България

Премиерата на втория сезон на хитовия сериал на AXN "Престъпления без граници" е близо. AXN ще излъчи премиерния епизод на 2-ри сезон на "Престъпления без граници" на 8 септември от 21 ч. 

В подбора на локациите за снимките на втория сезон от сериала, наред с Франция, Чехия и Монте Карло, създателите му са се спрели и на нашата столица.

В един от епизодите на сезона феновете имат възможност да видят как Доналд Съдърланд, Уилям Фикнър и техните колеги се опитват да заловят безпощаден снайперист в районите на Централна баня, НДК и ЦУМ.

В ролята на български следовател се изявява и актьорът Велислав Павлов, който има кратка, но доста конфликтна сцена със Съдърланд и Фикнър.

Виж още: Снимат у нас сезон 2 на "Престъпления без граници"

"Сцената, която снимахме пред банята, е част от пилота на втори сезон. Бил Фикнър и сие пристигат в София, за да разнищят убийство, а аз съм следователят, който им предлага помощ. Целият каст е адски готин и задружен. Екипът снима активно и през нощта", каза Велислав Павлов пред в. "Монитор" по време на снимките миналата година.

Идеята на "Престъпления без граници" се върти около международната престъпност в условията на масова глобализация.

Сериалът разказва за млад екип, създаден, за да се бори с различните престъпници, които се възползват от условията на световен глобализъм и се укриват от властите. 

Виж още: Тринити от "Матрицата" стана следовател

Екипът е съставен от петима млади и ентусиазирани полицаи с различна националност, ръководени от капитан Луи Даниел. Макар че нямат общо помежду си, те трябва да се научат да живеят и работят заедно, в едни от най-опасните и потенциално смъртоносни условия.

Сериалът пресича някои от най-красивите и екзотични места на света, изпълнен с напрежение, опасности и екшън.