Известната лечителка и диетоложка съветва против грип да се пие домашно приготвен сироп

Може да си го направите по най-лесния начин, като изцедите 1 чаена чаша пресен лимонов сок и прибавите към него 3 супени лъжици натурален пчелен мед. 

За да се стопи по-бързо медът, сложете сместа на водна баня, но не допускайте да завира. След това го разредете с малко вода и го изпийте бавно, на глътки.

Виж още: Уникална универсална рецепта срещу 101 болести

Сок от моркови

По време на грипния сезон д-р Емилова препоръчва също така преди закуска, обяд или вечеря на гладно да се пие сок от моркови. 

Той има силно антиканцерогенно и имуностимулиращо действие, като предпазва от грип и настинка.

Виж още: Рецепта с лимон и сода против рак

Чесън и лук

Според нея ненапразно чесънът и лукът още се наричат природни антибиотици. Те наистина притежават мощна сила срещу вирусите и болестотворните бактерии, ето защо редовно присъстват в народните рецепти против настинка, кашлица или грип. 

За да ги приложите за лечение на най-често срещаните заболявания на дихателните пътища, направете следната инхалация.

В един съд настържете еднакви количества чесън и кромид лук. Застанете над съда, покрийте се с одеяло, затворете очи и вдишвайте изпаренията. Правете тази процедура по 3-4 пъти на ден, като редувате вдишванията през устата и през носа. 

Методът ще ви помогне при грип, зачервено гърло, ангина, бронхит, синузит, пневмония и кашлица.

Виж още: Петър Димков: Уникална рецепта за лечение на рак с бъзак

Ако кашляте

Обикновено грипът нанася своя удар и върху дихателните пътища. Вследствие от това, дори след излекуването ни от вируса, може продължително време да се оплакваме от упорита кашлица. 

За да облекчите симптомите на грип и да се излекувате по-бързо от кашлицата, приложете следния съвет. 

Разбийте до бяло 2 жълтъка с 3 супени лъжици захар. Ако кашляте, приемайте по 1 супена лъжица от сместа по два пъти на ден на гладен стом

Виж още: Режим за онкоболни на лечителя Владимир Бошнаков