Един от ключовите фактори за развитието на рак е киселата среда

pН на извънклетъчните течности около тумора може да бъде много кисела, докато рН на здравата тъкан е алкална. По-просто казано, киселата среда е идеална предпоставка за създаването и развитието на раковите клетки, припомня италианският онколог Тулио Симончини, цитиран от Framar.bg.

Киселинността се предизвиква от храни като месо, захар, рахинирани и нездравословни продукти. 

Психическият и физически стрес също може да допринесе за създаването на кисела среда в организма чрез специфичните за стреса хормони.

Ако искате да се предотвратите развитието на рак, трябва да противодействате на киселинността, създавайки алкална среда.

Виж още: Всичко за водата

Идеалният "климат" в организма се поддържа от няколко важни фактора:

1. Режим на хранене: менюто ви трябва да бъде съставено от най-малко 80% сурови плодове и зеленчуци, особено зеленчуци като къдраво зеле и спанак.

2. Консумирането на приблизително половин литър пречистена вода всеки ден.

3. Умствено и емоционално спокойствие и релаксация.

4. Проверявайте периодично вашето рН.

Една проста рецепта помага изключително много в борбата с рака

Схемата има последователи в цял свят, а здравословното им състояние е доказателство за нейната ефикасност. Важно е също да се знае, че много от изследванията в областта на онкологията, показват нещо много важно: пациентите с рак имат силата да се самолекуват, само трябва да подпомогнат процеса.

Рецептата:

- 240 милилитра филтрирана вода;

- 1 чаена лъжичка сода за хляб;

- сок от 1 лимон.

Разбърква се и се пие на празен стомах. Правете разтвора най-малко три пъти на ден.

Защо тази рецепта е толкова успешна?

Лимоните имат силен антиканцерогенен ефект. Доказано те унищожават злокачествените клетки на 12 вида рак, включително на дебелото черво, гърдата, простатата, белия дроб и панкреаса. Когато към лимона се добави сода, ефектът е още по-голям, тъй като тя напълно променя стойността на рН на тялото.

Виж още: 10 натурални начина за намаляване на киселините