За надарените с гръдна обиколка спорт номер 1 е плуването, но ето и три упражнения, които можете да практикувате всеки ден извън водата

Гърдите не съдържат мускулна тъкан и се поддържат от кожния слой, който ги обгръща, затова натоварването на мускулите отпред и отзад е единственият начин да поддържаме тази част от тялото, съветват треньори по фитнес и предлагат следния комплекс упражнения за бюста.

Виж още: Най-красивият бюст

Препоръката е да редувате по две от трите всекидневно. И не забравяйте: дишайте дълбоко и издишвайте при движението, което ви отнема най-много усилия.

Упражнение 1: С гирички

1. Легнете на пода с разперени ръце и вземете по една гира около 1,5 кг във всяка ръка (ако нямате гири, може да използвате и големи бутилки с вода).

2. Вдигнете ръцете от лактите нагоре. Повторете 10 плюс още 10 пъти. Мускулите на гърба и корема трябва да са стегнати, но внимавайте да не извивате гърба.

3. Разтворете отново ръце на пода и ги вдигнете нагоре така, че тежестите да се докоснат. Направете го три пъти по 10 с почивки между сериите.

Упражнение 2: До стената

1. Застанете на около 60 см от стената с прибрани крака и протегнати напред ръце.

2. Наклонете се към стената и се подпрете на нея с ръце.

3. Отблъснете се от стената, опъвайки ръцете, като стягате мускулите на корема и задника. Направете го три път по 10.

Упражнение 3: На четири крака

1. Застанете на четири крака с длани, поставени на пода, на линията на раменете.

2. Наведете се максимално надолу, свивайки навън ръцете в лактите, без да извивате гърба.

3. Изправете се и го повторете 10 пъти, като прехвърляте тежестта към ръцете. Издишвайте при изправянето.

Все пак за надарените в бюста спорт номер 1 е плуването. То е най-подходящата гимнастика за гърдите, особено стилът бруст. Благодарение на съпротивлението на водата всяко кръгово движение на ръцете се равнява на една лицева опора.

Напълно достатъчно е да плувате по половин час дневно. Опитайте и водна аеробика - много е лесно и е сигурно, че поне няма да се изпотите. Например: застанете изправени с опънати ръце и на пръсти, като правите кръгови движения под водата, за да укрепнат гръдните мускули.

Виж още: Холивуд лишил Аманда от бюст