Бил зает твърде много в сериала си, за да се готви за ролята на Крисчън Грей

Чарли Хънам обаче предпочел да се концентрира върху шестия сезон от "Синове на анархията", който върви от 2008 г. по US канала FX, а у нас - по Би Ти Ви синема.

Според официалното съобщение графикът на снимките за рокерския сериал бил твърде натоварен, за да му позволи да се подготви подобаващо за ролята на Крисчън Грей, за която бе избран в началото на септември, заедно с Дакота Джонсън.

Злите езици в Холивуд обаче твърдят, че истинската причина е друга - страх и несигурност. Чарли се опасявал, че хората ще го запомнят само с екранизацията по хитовия роман и че тя щяла да тежи на кариерата му като воденичен камък за цял живот.

Освен това 33-годишният актьор не бил готов да поеме бремето на славата, в случай че филмът по първия роман от трилогията се окаже успешен. Той вече се виждал като други свои колеги, които живеели години наред в образи от хитови поредици, преследвани нонстоп от папараците.

Според източници, цитирани от американските медии, Хънам не желаел да става чак толкова известен и дори първоначалното му ангажиране с ролята било доста изненадващо.

В криминалната драма "Синове на анархията" Чарли е в главната роля на Джаксън Телър - лидер на рокерска банда от малък град в Северна Калифорния (Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original - SAMCRO), които се занимават с нелегална продажба на оръжие, като същевременно се грижат и за опазването на реда.

Партнират му Кейти Сегал ("Женени, с деца"), която играе негова майка, и Рон Пърлман като доведения му баща.