Благодарение на телекома се реализират редица кампании за популяризиране на социалната услуга

Близо 2000 лв. в подкрепа на приемната грижа в България събраха работещите в "Мтел" в рамките на традиционния великденски базар в компанията. В благотворителното събитие участие взеха повече от 500 служители, които го посетиха и предоставиха средства или изработени от тях продукти в подкрепа на каузата приемна грижа.

Събраните средства ще бъдат предоставени на Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ), с която "Мтел" вече четвърта поредна година реализира заедно проекта "Приеми бъдещето" в подкрепа на приемната грижа у нас.

Само за 2014 г. общият размер на даренията, които "Мтел" и служителите на компанията са направили за различни социални каузи, достигна близо 390 хил. лв. От тях

89 хил. лв. са дарени за каузата приемна грижа

Благодарение на телекома се реализират редица кампании за популяризиране на социалната услуга и подкрепа на приемните родители в тяхната мисия.

Деца и младежи от приемни семейства участват в дни на отворените врати в компанията, специални обучения за интернет грамотност, множество други занимателни и образователни инициативи.

В началото на април 30 младежи от приемни семейства на възраст между 14 и 20 години посетиха централата на "Мтел" в рамките на едноседмичния пролетен лагер, който НАПГ организира за тях.

Те се запознаха отблизо с работата на различни звена в компанията, посетиха колцентъра и Центъра за управление на мрежата, прекараха време с ключови специалисти от телекома, които им разказаха за своите професии.

Така децата получиха кариерно консултиране

в направленията "Маркетинг комуникации", "Човешки ресурси", "Технологии", "Корпоративни комуникации" и "Финанси". 

От края на миналата година всички клиенти на телекома вече могат даряват в подкрепа на приемната грижа директно на каса във всички близо 200 "Мтел" магазина в цялата страна. Събраните дарения се предоставят на НАПГ.

Благотворителният великденски базар на "Мтел" се провежда за пета поредна година и до момента служителите на телекома са подкрепили различни социални каузи с общо 207 хил. лв.