Топфигуристката, която през последните години участва и в руското тв шоу "Ледников период", се завърна триумфално пред родна публика с титлата "Кралица на танца"

БГ певицата на годината Михаела Филева, която бе другата фаворитка за победата, остана вицешампионка с по-малко от половин процент разлика в зрителския вот. Трети се класира актьорът Дарин Ангелов.

Албена Денкова влезе в "Дансинг старс" с близо месец закъснение, на 1 април, но от самото начало даде категорична заявка за титлата. За неин партньор на дансинга бе определен Калоян, който предишния сезон танцуваше с актрисата Елен Колева.

Във финалната вечер двамата се изправиха срещу Михаела и Светльо с чисто нова хореография и любимия си танц от шоуто.

Вторият сезон на "Дансинг старс" по Нова телевизия (и четвърти в България) продължи три месеца с участието на 15 звездни двойки.

След като бе провъзгласена за Кралица на танца, световната шампионка на леда сподели през сълзи: "Винаги съм вървяла напред с българското знаме. Навсякъде се чувствам на гости, а тук съм си у дома. Тази купа я заслужават всички участници в "Дансинг старс" и искам да я споделя с тях."