Любопитни трикове, които ще ни помогнат

Колкото по-топло става, толкова по-голяма роля в живота ви ще започнат да играят формичките за лед. Малките студени късчета са перфектни за охлаждане на вашите напитки и дори за разтриване на гърба, когато климатикът ви не работи вече четири поредни дни, а вие се чудите защо се случват лоши неща на иначе добри хора, пише Viral Nova, цитирани от obekti.bg.

Знаете ли обаче, че ледчетата могат да намерят и друго приложение? Можете да правите още много други неща с тях. И те са наистина готини:

1. Можете да махнете дъвка от плат

Поставете ледчето върху върху дъвката. По този начин ще я втвърдите и ще можете да я премахнете много по-лесно.

2. Можете да претоплите ориза в микровълновата

Ако поставите ледено кубче в центъра на ориза (и го обвиете в найлон), преди да го претоплите в микровълновата, той няма да има толкова изсушен вид и вкус. Разбира се, преди това пробийте дупки в найлона. Не искате мини експлозии в микровълновата си, нали?

3. Направете дресинга на салатите си по-гъст мигновено

Поставете ледено кубче в дресинг за салата, който съдържа олио или зехтин. Разбъркайте го. Ледът ще накара олиото или зехтинът да се охладят и съответно - стегнат. Това ще направи дресинга ви по-гъст.

4. Отървете се от излишните мазнини в супата

Поставете едно-две ледени кубчета в супата (в зависимост от това за какво количество говорим). Махнете ги няколко секунди по-късно - те вече ще са поели значителна част от мазнините.

Виж още: Петър Дънов: 19 храни за цяр

5. Маскирайте вкуса на гадните лекарства

Глътнете гадното лекарство. Веднага след това поставете ледче в устата си. То ще измие лошия вкус и ще притъпи малко или много сетивата ви.

6. Поливайте растенията си, без да разливате вода навсякъде

Поставете ледче в саксията. То ще започне да се разтопява бавно, но сигурно - идеално в случаите, когато няма да ви има цял ден. Само внимавайте ледът да не докосва корените, в противен случай ще им нанесе щети.

7. Изгладете неравностите по килима

Когато местите мебели вкъщи, вероятно ще откриете различни неравности по килима. Оставете едно ледено кубче върху тях, докато се разтопи. След това избършете повърхността, докато все още е мокра и мека. Това ще ви реши проблемът.

8. "Изгладете" намачканите дрехи в сушилнята

Хвърлете няколко ледени кубчета в сушилнята. Те ще образуват парна баня, която ще изгледи намачканите дрехи и ще омекоти тъканта. За по-тежките облекла се придържайте към класиката - ютия.

9. Изравнете неравностите при фугите

Фугите в банята ви са пълни с неравности? Прокарайте ледче по тях, за да ги изравните и втвърдите по-бързо.

За още интересни материали за дома и кухнята четете Kulinaria.bg

Източник: Kulinaria.bg