Кафе, оргазъм, вода и гимнастика са сред най-популярните алтернативи на хапчето

Обикновено посягаме към хапчетата, но ефектът от тях понякога може да бъде и обратен. Затова опитайте да излекувате главоболието си с някой от тези алтернативни методи.

1. Дали не сте пропуснали да пиете кафе днес?

Всъщност ако сте пристрастени към кофеина, главоболието може да бъде симптом на абстиненция.

Виж още: Кафето може да реши проблемите в леглото

2. Изпитайте оргазъм

Дори учените са установили, не знаем дали от собствен опит, че сексът облекчава главоболието поне в половината случаи. Причината - любовната игра увеличава нивата на окситоцин, хормона на удоволствието, и ендорфините в мозъка, които са естествени болкоуспокояващи, споделят специалисти пред сп. Women's Health.

Виж още: Любопитни факти за оргазма

3. Нещо за хапване

Спадналото ниво на кръвната захар може да причини главоболие, а освен това да ви накара да се почувствате нервни и замаяни. Най-добре е да се опитате да се храните редовно през деня, но ако се случи да сте твърде заети, дръжте за всеки случай край себе си нещо хранително - но и здравословно.

Виж още: Не яж при главоболие

4. Пийте повече вода

Проучване, поместено в The Journal of Nutrition, е установило, че дори лекото обезводняване може да причини силно главоболие. Може да почувствате облекчение за минути.

Тайно видео: Дженифър Анистън бременна с тризнаци

5. Пийнете чай

В Лондон (къде другаде?) са установили, че пиенето на черен чай може да намали нивата на кортизол - хормона на стреса, който често води до напрежение и болки в главата. Ако главоболието е съпроводено от гадене обаче, изберете чай от джинджифил, защото помага за успокояването на стомаха ви, съветват от Центъра за лечение на главоболие в Манхатън.

Виж още: Чаят през зимата

6. Отклонете погледа си от екрана

Компютърът може да се окаже главен виновник за честите ви главоболия, особено ако имате мигрена, при която ставате чувствителни към светлината. Тогава болката се влияе както от осветлението в стаята, така и от малкия екран на таблета. Освен това е установено, че ако държите смартфона си прекалено близо до очите, те се напрягат и резултатът е отново главоболие. Така че си направете почивка, докато болката отмине.

7. Производствена гимнастика

Напрежението, което се натрупва в шията и раменете, също се смята за основен причинител на главоболие. Опитайте да се пораздвижите, например с йогистки пози, или просто идете на масаж.

Виж още: По-малко сол в храната - по-малко главоболие

Източник: Women's Health