Малките крачки, които правим към успеха

Всеки се стреми към успех в живота. За някой това ще е балансът между добра работа и стабилно семейство, за друг - шеметна кариера, а за трети - усещането за свобода. Разни хора, разни идеали, както се казва.

И все пак има определени стъпки, които неизменно трябва да извървим по пътя си към успеха. OpenForum.com дава 6 съвета, които ще ни помогнат по-лесно да намерим път към личностния си връх:

1. Успехът е това, което вие казвате, че е

Ако желанието ви да станете номер едно в световна класация за бестселъри ви прави щастливи, чудесно. Ако 100 души следят редовно вашия блог и това ви прави щастлив, това е успехът за вас. Това е вашият мозък, сърце, живот - не позволявайте някой да размива вашата дефиниция за успех.

2. Успехът може да отнеме една или едни сто години 

Дори и намирането на тези сто страстни последователи може да отнеме време. Пътуването се определя от резултата, не от времето.

Виж още: Петте лидерски грешки на Галактическата империя

3. Намерете подходящите хора

Започнете с намирането на един човек, който обича това, което правите и който вярва във вас. Вашата вяра в себе си генерира още една единица вяра. Вие, плюс човекът до вас генерирате 100 единици вяра. Това е математиката на успеха.

4. Мислете нестандартно

Всеки пробив се счита за шантава идея на първо време. Не може да направите разликата, докато не превърнете идеята си в нещо реално и не я представите пред света.

5. Няма подходящо време и място

Никога няма да има точно и подходящо време и никога няма да разполагате с всички ресурси, от които се нуждаете. Погледнете реалността и изгответе проекта си въз основа на това, с което разполагате.

Виж още: 9 отличителни черти на влиятелните хора

6. Ако в началото не успеете, не опитвайте отново

Направете го единствено, ако не правите същото проклето нещо, а се захванете с нещо различно. Ударете се с чук по главата! Как се чувствате? Смятате ли, че ще се чувствате по-различно, ако го направите отново? Ако да, продължете, докато не намерите начин, който работи.

Източник: OpenForum.com