Какво да правим, която чувстваме някакви леки неразположения

Понякога здравето ни върти номера и се случва във важен момент да сме болни, да ни боли нещо или просто да се чувстваме отпаднали и не добре. В такива моменти можем да вземем някакво количество разнообразни хапчета, прахчета и т.н., които доктор би ни предписал - или да потърсим лесен начин да се отървем от неприятните преживявания.

Ето няколко такива трика, с които можете да помогнете на тялото си:

При течащ нос
В чаша хладка вода сложете малко сол и разбъркайте хубаво. След това изпийте водата и си издухайте носа. В следващите няколко часа носът няма да ви притеснява.

При болки в корема
Сложете хавлиена кърпа за около 30 секунди в микровълновата печка или я загрейте със сешоар, след което я поставете на корема. Болката трябва да изчезне до няколко минути.

При кашлица
Представете си, че смучете близалка, и направете същото движение на устата. Отделилата се слюнка ще покрие гърлото и ще успокои пристъпа на кашлица.

Виж още: 7 шокиращи медицински лечения от миналото

При лош дъх
Лошият дъх може да се е появил като следствие на дехидратация или на нещо, което сме яли. В първият случай изпийте две чаши вода. Това трябва да възстанови баланса и да премахне лошия дъх. Ако пък е от храна, сдъвчете малко магданоз. Това ще премахне неприятния дъх и ще можете да продължите спокойно деня си.

При лош махмурлук или позиви за повръщане
Смучете корен от джинджифил или изпийте чаша чай от джинджифил. Той е доста лют и може да ви е неприятно, но определено ще успокои стомаха ви и ще ви помогне да се съвземете.

Виж още: 14 начина да хакнем тялото си

При сънливост
Поемете дълбоко въздух през устата и задръжте дъха си за кратко. Това ще вкара кислород в мозъка ви и ще ви даде известно време на бодрост.

При раничка в устата
Решението е чай от малинови листа. Задръжте всяка глътка от него в устата си за кратко. Малината има благоприятно действие върху отворени рани. Три дози от отварата ще са достатъчни да премахнете раничката за ден.

При досадно главоболие
Сложете метална лъжичка в камерата на хладилника или под студена вода и изчакайте, докато се изстуди. След това я долепете до устните си. Това трябва да притъпи болката за няколко часа.

Виж още: Необичайни признаци на стрес

При зъбобол
Направете гаргара със солена вода. Това няма да реши проблема, но на първо време ще накара болката да отшуми.

При неприятни ухапвания от комари
Намажете ухапаното място с ментова паста за зъби. Тя ще успокои сърбежа и ще помогне зачервяването да изчезне.