Устройството ще се продава само в Китай

Още един нетрадиционен играч слага името си в бизнеса със смартфони. В понеделник компанията "Пепси" обяви, че работи с производител на мобилни телефони и аксесоари в Китай за продажбата на мобилни устройства. 

Договорката между двете страни гласи, че "Пепси" няма да произвежда устройствата, а само ще ги предлага от името на своя бранд.

Засега компанията за напитки няма планове да става част от бизнеса с мобилни технологии, , съобщава говорителката на Pepsi. 

Идеята е със смартфона да се продължи линията на лицензирани продукти "Пепси", в която вече се включват облекла и аксесоари.

От компанията не назовават партньора, с които ще работят, както и кога ще стартират продажбите, а само, че ще е в близките няколко месеца. Не се дават и допълнителни подробности за телефона.

Виж още: Най-продаваният смартфон в света е...

Според китайското издание "Сина" обаче устройството ще се казва Pepsi P1. Той ще разполага с 5,5-инчов дисплей с Full HD резолюция и изцяло метален корпус. Оперативната памет ще е 2GB, а за съхраняване на файлове ще има 16GB.

Процесорът е 1,7GHz MT6592. Камерата на гърба на устройството е 13МР, а на предния панел - 5МР. Вградената батерия ще е 3000 mAh, а операционната система - Android 5.1. 

Очаква се телефонът да струва около 200 долара. Според облайн изданието официалното представяне на смартфона ще е в Пекин на 20 октомври.

Източник: Economic.bg